- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γκουτέρες: «Σοκαρισμένος από τον απολογισμό των νεκρών» στο Ιράκ
Από τις μαζικές διαδηλώσεις του Οκτωβρίου
Ο Αντόνιο Γκουτέρες είναι «σοκαρισμένος από τον απολογισμό των νεκρών» των τελευταίων εβδομάδων στο Ιράκ.
Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες είναι «σοκαρισμένος από τον απολογισμό των νεκρών» των τελευταίων εβδομάδων στο Ιράκ, όπου εκτυλίσσονται από τον Οκτώβριο μαζικές διαδηλώσεις, δήλωσε εκπρόσωπός του. Οι ιρακινοί πολίτες «πρέπει να μπορούν να διαδηλώνουν ελεύθερα και ειρηνικά, οι δυνάμεις ασφαλείας πρέπει να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση», τόνισε ο Στεφάν Ντουζαρίκ, ο εκπρόσωπος του Αντόνιο Γκουτέρες, πριν προσθέσει ότι ο αριθμός των θυμάτων στις κινητοποιήσεις είναι «εντελώς απαράδεκτος».
Ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τουλάχιστον 13 διαδηλωτές μέσα σε 24 ώρες, εγκαταλείποντας την τακτική της σχετικής αυτοσυγκράτησης και χρησιμοποιώντας αληθινές σφαίρες για να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις. Περισσότεροι από 260 Ιρακινοί έχουν σκοτωθεί στις διαδηλώσεις, που ξεκίνησαν στις αρχές Οκτωβρίου. Οι περισσότεροι έχασαν τη ζωή τους τις πρώτες εβδομάδες των κινητοποιήσεων, όταν ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούσαν διαδηλωτές από στέγες στη Βαγδάτη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μοιάζουν να μην τελειώνουν ποτέ και όταν περπατά, σέρνονται στο έδαφος
Περίπου 80 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την κρίση στη Θέουτα, αναφέρουν οι ισπανικές Αρχές
Το τελεσίγραφο της Ισπανίας
Μέχρι την Κυριακή 9 Αυγούστου
Άλμα στους δείκτες για δημητριακά, ζάχαρη και λάδι - Προειδοποίηση για 50 εκατ. ανθρώπους αντιμέτωπους με την πείνα
Η συμφωνία προβλέπει ότι επίθεση εναντίον μίας από τις τρεις χώρες θα θεωρείται επίθεση εναντίον όλων
Διαβάζοντας σήμερα το «Ένας Μύθος» (1954), ένιωσα ότι διάβαζα τις ειδήσεις του 2026. Και αυτό είναι η πιο θλιβερή επιβεβαίωση της αποτυχίας όλων μας.
Ο ύποπτος φέρεται να περιφερόταν στη γειτονιά κρατώντας μαχαίρι
Ποιος μπορεί να τον διαδεχτεί
Η αφοπλιστική απάντησή της όταν την ενημέρωσαν ότι φαίνονται
Αυστηρά μέτρα από την κυβέρνηση με παρακολούθηση οθονών και φίλτρα στο διαδίκτυο
«Ενδιαφερόταν για το FBI και τα όπλα»
Οι εξελίξεις σε Βενεζουέλα και Ιράν επιταχύνουν τα πολεμικά γυμνάσια απέναντι στην κινεζική απειλή
Το κυβερνητικό σχέδιο που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από το Φθινόπωρο
Τι αναφέρει κοινή ανακοίνωση για τις συμβάσεις των εργαζομένων και τη μελλοντική λειτουργία του ομίλου
Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα πραγματικά κρούσματα μπορεί να είναι περισσότερα
Της απαγορεύτηκε να πλησιάζει το παιδί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.