Βρετανοί βουλευτές στα δικαστήρια κατά του Τζόνσον
Ανάμεσα τους και διαγραφέντες του κόμματος του πρωθυπουργού της Βρετανίας
Βρετανοί βουλευτές προτίθενται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να επιβληθεί στον πρωθυπουργό Τζόνσον να επιδιώξει μια αναβολή του Brexit, σύμφωνα με το BBC.
Βρετανοί βουλευτές, μεταξύ των οποίων Συντηρητικοί που διαγράφηκαν από το κόμμα τους αυτήν την εβδομάδα, προετοιμάζονται να αναλάβουν νομική δράση στην περίπτωση που ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αρνηθεί να επιδιώξει μια αναβολή του Brexit, μετέδωσε σήμερα το βρετανικό δίκτυο BBC.
Χθες εγκρίθηκε από την Βουλή των Λόρδων το νομοσχέδιο που είχε κατατεθεί από την αντιπολίτευση, το οποίο επιβάλει στον Τζόνσον να ζητήσει από την ΕΕ να δοθεί παράταση στην αποχώρηση της Βρετανίας από τους κόλπους της ώστε να αποφευχθεί ένα Brexit χωρίς να έχει προηγηθεί συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου. Τώρα αναμένεται η υπογραφή του τη Δευτέρα από την Βασίλισσα Ελισάβετ για να λάβει ισχύ νόμου.
Ο Τζόνσον δηλώνει ότι θέλει να αποχωρήσει η Βρετανία από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία και έχει επίσης δηλώσει ότι θα προτιμούσε να "τον βρουν νεκρό σε ένα χαντάκι" παρά να καθυστερήσει το Brexit και ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιδιώξει μια παράταση στην αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ. Εξάλλου σήμερα η εφημερίδα Daily Telegraph επικαλείται δηλώσεις του, στις οποίες λέει ότι δεσμεύεται μόνον "θεωρητικώς" από τη νέα αυτή νομοθεσία.
Η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει το δημοσίευμα αυτό του BBC, σύμφωνα με το οποίο βουλευτές συγκροτούν νομική ομάδα και προτίθενται να προσφύγουν στα δικαστήρια για να επιβληθεί ο νέος αυτός νόμος αν παραστεί ανάγκη.
Ο Τζόνσον υποστηρίζει ότι η μόνη λύση για την άρση του αδιεξόδου όσον αφορά το Brexit είναι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 15 Οκτωβρίου, οι οποίες θα του επέτρεπαν να κερδίσει μια νέα θητεία, μόλις δύο εβδομάδες πριν από μια έγκαιρη αποχώρηση από την ΕΕ.
Η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών χρειάζεται να εγκριθεί από τα δύο τρίτα του κοινοβουλίου. Ωστόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένων των Εργατικών, δηλώνουν ότι είτε θα ψηφίσουν κατά είτε θα απόσχουν έως ότου εφαρμοστεί η νομοθεσία που θα αναγκάζει τον Τζόνσον να ζητήσει παράταση για το Brexit.
Ο Μπόρις Τζόνσον δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη υποστήριξη που χρειαζόταν για να υιοθετηθεί η πρότασή του για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στην ψηφοφορία που έγινε την Τετάρτη και μια άλλη ψηφοφορία προγραμματίζεται για τη Δευτέρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Μόσχα αντιδρά στο σχέδιο της ΕΕ - Μήνυση στη Euroclear για τα 210 δισ. ευρώ
Μειώνεται η θεραπεία του για τον καρκίνο από το νέο έτος
Η υπόθεση έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης αυστηρότητας των τοπικών αρχών απέναντι σε απείθαρχους ξένους επισκέπτες
Οι έξι όμηροι δολοφονήθηκαν από τους απαγωγείς τους στις 29 Αυγούστου 2024
Το περιστατικό προκάλεσε ειρωνικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Τον Οκτώβριο, το YouTube κατείχε το 12,9% της συνολικής τηλεθέασης streaming στις ΗΠΑ
Συνολικά δόθηκαν στη δημοσιότητα 19 φωτογραφίες, ορισμένες από τις οποίες έχουν υποστεί μερική απόκρυψη προσώπων
Η ΕΕ θεσπίζει δασμό 3€ σε μικρά δέματα κάτω των 150€ από το 2026, για να περιορίσει αθέμιτο ανταγωνισμό, απάτη και κινδύνους για τους καταναλωτές
Τα ξόδεψε σε Rolls-Royce, Ferrari και… πολυτελή στρώματα
Έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος των τελευταίων δύο δεκαετιών στη διαβόητη φυλακή Εβίν της Τεχεράνης
Ο διάσημος ηθοποιός δάνεισε τη φωνή του σε ταινία που εγείρει αμφισβητήσεις - Τι απαντά
Το 68% των πολιτών κρίνει ότι η οικονομία των ΗΠΑ τα πάει άσχημα
Οι ΗΠΑ κατηγορούν τον πρόεδρο της Βενεζουέλας για διακίνηση ναρκωτικών
Νέες κυρώσεις σε βάρος της χώρας, αλλά και σε συγγενείς του Μαδούρο
Το ταξίδι ήταν το αποτέλεσμα δύο μηνών προετοιμασίας
Παρά τις διαβεβαιώσεις του σε πολλές περιπτώσεις, οι συγκρούσεις παραμένουν ενεργές ή έχουν αναζωπυρωθεί
Σε μια περίοδο όπου η αριστερή βουλευτής διατηρεί σκληρή ρητορική κατά των οικονομικών ελίτ
Η Ουάσινγκτον κάνει λόγο για λαθρεμπόριο πετρελαίου - Κλιμακώνεται η πίεση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.