- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ρωσία: Καταργούνται οι βίζες για Τούρκους με υπηρεσιακά διαβατήρια
Με εντολή Πούτιν η εξέλιξη αυτή που εντάσσεται στην προσπάθεια επαναπροσέγγισης των δύο χωρών - Χαμόγελα από Ερντογάν
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν καταργεί τις βίζες για Τούρκους με υπηρεσιακά διαβατήρια, προκαλώντας την ικανοποίηση Ερντογάν.
Επιδιώκοντας να ενισχύσει την επαναπροσέγγιση με την Τουρκία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν με διάταγμα που υπέγραψε, ήρε τους περιορισμούς οι οποίοι είχαν επιβληθεί σε Τούρκους πολίτες με υπηρεσιακά ή ειδικά διαβατήρια για την είσοδό τους στη Ρωσία. Πλέον, η συγκεκριμένη ομάδα ταξιδιωτών θα μπορεί να επισκέπτεται τη χώρα χωρίς θεώρηση διαβατηρίων, ανεξάρτητα από τον σκοπό της επίσκεψης.
Ωστόσο, η άρση αυτή των περιορισμών προϋποθέτει -όπως διευκρινίζεται στο διάταγμα- ότι και η Άγκυρα θα ενεργήσει «με βάση της αρχή της αμοιβαιότητας», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Οι περιορισμοί αυτοί είχαν επιβληθεί με διάταγμα του Ρώσου προέδρου στις 28 Νοεμβρίου του 2015, μετά την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας, την οποία προκάλεσε η κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού βομβαρδιστικού Su-24, στις 24 Νοεμβρίου, στον εναέριο χώρο της Συρίας.
Ικανοποίηση Ερντογάν
Σε μια πρώτη επίσημη αντίδραση της Άγκυρας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη απόφαση ως «αποτέλεσμα του διαλόγου και των θερμών σχέσεων μεταξύ των δυο κρατών».
Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην τουρκική πρωτεύουσα, είπε: «Ο αξιότιμος (πρόεδρος της Ρωσίας) Πούτιν μάς το είχε υποσχεθεί αυτό. Και σήμερα είδαμε ότι οι περιορισμοί αυτοί άρθηκαν. Στο ζήτημα αυτό δεν υπάρχουν τα οποιαδήποτε προβλήματα. Αυτό είναι αποτέλεσμα του δικού μας μακροχρόνιου διαλόγου και των θερμών σχέσεων».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο παίκτης της Μπαρτσελόνα ήταν ο ήρωας του τελικού
Η ιδιαίτερη και ιστορική σημασία του για την πόλη
O άλλοτε σταρ της σκουάντρα ατζούρα θα αναλάβει τα ηνία της
Ο μπάτλερ και το «μαύρο βιβλίο»
Μετά τις ενστάσεις περί παραβίασης της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας
Η ασυνήθιστη επιχείρηση είχε τελικά αίσιο τέλος
Καταζητείται ο 21χρονος Αμπντούλ Ραχμάν Τουφίκ Μπαλούτ, Γερμανός λιβανέζικης καταγωγής
Μία νεκρή και 16 τραυματίες - Στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου
Οι φλόγες εξακολουθούν να μαίνονται ανεξέλεγκτες, με χιλιάδες εκκενώσεις
Ο ύποπτος της αιματηρής επίθεσης ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία ως μέλος της «ισλαμιστικής σκηνής» της πόλης
Ο σούπερ σταρ βρίσκεται σε άτυπη κόντρα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ εδώ και χρόνια
O άλλοτε μεγιστάνας της ραπ αναμένεται να αποφυλακιστεί το 2028
Kαθώς οι φλόγες περικύκλωσαν τη χερσόνησο Καπ Φερέ, στις ακτές του Ατλαντικού
Καθώς η κατάσταση παραμένει τεταμένη
Απογειώθηκαν μαχητικά της RAF
Επίκεντρο της διαμάχης είναι το Jackson Park
Νέα επιτυχής αναχαίτιση από την ελληνική πυροβολαρχία στην περιοχή Γιανμπού
Στρατιωτικά αεροσκάφη επιστρατεύει το Παρίσι - Στάχτη 250.000 στρέμματα στην Ισπανία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.