- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Πώς μια Ελβετίδα έχασε 3,25 εκατ., τις οικονομίες μιας ζωής
Η καλοσχεδιασμένη επιχείρηση των κακοποιών κράτησε μήνες
Το ποσό των 3,25 εκατ. ευρώ απέσπασαν από τις οικονομίες μιας γυναίκας στη Ζυρίχη κάποιοι που προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς
Το ποσό των 3,6 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (3,25 εκατομμυρίων ευρώ) κατάφεραν να αποσπάσουν από μια κάτοικο της Ζυρίχης κάποιοι που προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς και την έκαναν να πιστέψει ότι κακοποιοί ήθελαν να κλέψουν τις οικονομίες της με την συνέργεια υπαλλήλων της τράπεζας στην οποία τις διατηρούσε.
Σύμφωνα με την αστυνομία του καντονιού της Ζυρίχης, στη βόρεια Ελβετία, την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων ATS, η επιχείρηση αυτή των ληστών για να αποσπάσουν τα χρήματα από τη γυναίκα διήρκεσε αρκετούς μήνες.
Η πρώτη επαφή που είχαν μαζί της ήταν τον Νοέμβριο: μια γυναίκα που παρουσιάστηκε ως αστυνομικός είπε στο θύμα ότι η αστυνομία ερευνά για ένα δίκτυο ληστών που έχει βάλει στο στόχαστρο την τράπεζα, στην οποία διατηρεί τα χρήματά της, με τη συνέργεια υπαλλήλων του πιστωτικού αυτού ιδρύματος, και ότι ο τραπεζικός της λογαριασμός κινδυνεύει.
Επί μήνες, η γυναίκα δεχόταν καθημερινά μια τηλεφωνική κλήση από τους απατεώνες, οι οποίοι της ζήτησαν να τηρήσει απόρρητη την πληροφορία αυτή για να μην θέσει σε κίνδυνο την έρευνα και της συνέστησαν για να προστατεύσει τις οικονομίες της να κάνει τακτικά ηλεκτρονικές πληρωμές.
Η αστυνομία, η οποία άρχισε έρευνα το περιστατικό, ανακοίνωσε ότι η σπείρα αυτή απέσπασε σε διάστημα αρκετών μηνών συνολικό ποσό 3,6 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.