Κοσμος

Ντομπρόβσκις: Το πακέτο Τσίπρα κοστίζει

Κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βάλντις Ντομπρόβσικις
Βάλντις Ντομπρόβσικις/©EPA/PATRICK SEEGER

Πώς σχολιάζει ο Ντομπρόβσκις τις παροχές Τσίπρα και τον αντίκτυπο που έχουν στα δημοσιονικά

Σαφείς προειδοποιήσεις προς την ελληνική κυβέρνηση απέστειλε ο Βάλντις Ντομπρόβσικις σχετικά με τις παροχές που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σε συνέντευξη Τύπου μετά τη δημοσίευση της τρίτης έκθεσης αξιολόγησης της Κομισιόν (όπου μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι οι προεκλογικές παροχές θα κοστίσουν περισσότερο από 1,9 δισ. ευρώ το 2019, ο Ντομπρόβσκις χαρακτήρισε «δαπανηρό» το πακέτο, εκτιμώντας ότι κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.

«Η δυναμική της μεταρρύθμισης επιβραδύνθηκε τους τελευταίους μήνες. Τον Μάιο η Ελλάδα υιοθέτησε σειρά φορολογικών μέτρων και ανακοίνωσε άλλα για αργότερα. Η σημερινή έκθεση επισημαίνει πως το πακέτο είναι δαπανηρό και δεν πηγαίνει στη σωστή κατεύθυνση πολιτικής» είπε.

«Αναστέλλει ορισμένα στοιχεία σημαντικών μεταρρυθμίσεων του παλιού προγράμματος. Αυτά τα νέα μέτρα θέτουν σε κίνδυνο την επίτευξη του συμφωνηθέντος στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3,5% του ΑΕΠ για το 2019 αλλά και για τα επόμενα χρόνι. Είναι σημαντικό να μη χάσουμε τη σημαντική πρόοδο που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια» προειδοποίησε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ