- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πώς σχολιάζει ο Ντομπρόβσκις τις παροχές Τσίπρα και τον αντίκτυπο που έχουν στα δημοσιονικά
Σαφείς προειδοποιήσεις προς την ελληνική κυβέρνηση απέστειλε ο Βάλντις Ντομπρόβσικις σχετικά με τις παροχές που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σε συνέντευξη Τύπου μετά τη δημοσίευση της τρίτης έκθεσης αξιολόγησης της Κομισιόν (όπου μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι οι προεκλογικές παροχές θα κοστίσουν περισσότερο από 1,9 δισ. ευρώ το 2019, ο Ντομπρόβσκις χαρακτήρισε «δαπανηρό» το πακέτο, εκτιμώντας ότι κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.
«Η δυναμική της μεταρρύθμισης επιβραδύνθηκε τους τελευταίους μήνες. Τον Μάιο η Ελλάδα υιοθέτησε σειρά φορολογικών μέτρων και ανακοίνωσε άλλα για αργότερα. Η σημερινή έκθεση επισημαίνει πως το πακέτο είναι δαπανηρό και δεν πηγαίνει στη σωστή κατεύθυνση πολιτικής» είπε.
«Αναστέλλει ορισμένα στοιχεία σημαντικών μεταρρυθμίσεων του παλιού προγράμματος. Αυτά τα νέα μέτρα θέτουν σε κίνδυνο την επίτευξη του συμφωνηθέντος στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3,5% του ΑΕΠ για το 2019 αλλά και για τα επόμενα χρόνι. Είναι σημαντικό να μη χάσουμε τη σημαντική πρόοδο που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια» προειδοποίησε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.