- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βραζιλία: 42 κρατούμενοι βρέθηκαν στραγγαλισμένοι σε 4 φυλακές
Η χώρα διαθέτει τον τρίτο μεγαλύτερο πληθυσμό κρατουμένων σε φυλακές στον πλανήτη
Τα 42 πτώματα έγκλειστων που «φέρουν όλα σημάδια θανάτου από στραγγαλισμό» βρέθηκαν σε τέσσερις φυλακές στη Βραζιλία.
Τουλάχιστον 42 κρατούμενοι βρέθηκαν νεκροί χθες Δευτέρα σε τέσσερις φυλακές της Αμαζόνας, ανακοίνωσαν οι αρχές, μία ημέρα μετά τα βίαια επεισόδια στα οποία σκοτώθηκαν 15 έγκλειστοι σε σωφρονιστικό κατάστημα σε αυτή τη βόρεια Πολιτεία της Βραζιλίας.
Τα 42 πτώματα «φέρουν όλα σημάδια θανάτου από στραγγαλισμό», ανέφερε ανακοίνωση της γραμματείας Δημόσιας Ασφάλειας της Αμαζόνας. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έστειλε στην περιοχή μια ειδική ομάδα των σωμάτων επιβολής της τάξης για να συμβάλλει στις προσπάθειες να τεθεί η κατάσταση υπό έλεγχο στις φυλακές της Πολιτείας.
Η βία συχνά εξαπλώνεται από τη μια φυλακή στην άλλη, καθώς σε αρκετά σωφρονιστικά καταστήματα της Βραζιλίας αντίπαλες συμμορίες μάχονται για τον έλεγχο. Τουλάχιστον 27 από τα θύματα ήταν κρατούμενοι στο σωφρονιστικό κατάστημα Αντόνιο Τριντάτζι, κοντά στη Μανάους, την πρωτεύουσα της Πολιτείας.
Με σχεδόν 727.000 εγκλείστους να καταμετρώνται το 2016, η Βραζιλία διαθέτει τον τρίτο μεγαλύτερο πληθυσμό κρατουμένων σε φυλακές στον πλανήτη. Οι φυλακές στη Βραζιλία γενικά έχουν τεράστιο πρόβλημα με τους υπεράριθμους κρατούμενους, ενώ η βία μεταξύ οργανωμένων συμμοριών χαρακτηρίζεται ενδημική.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανεβαίνει η ένταση μεταξύ Τελ-Αβίβ και Άγκυρας
Η προσωρινή πρόεδρος Ροντρίγκεζ προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια των ΗΠΑ
Αιφνιδίασε τους πελάτες στο Ρέντμπεργκ στην πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή μετά την άνοδό του στον θρόνο
Αφορμή για τις διαδηλώσεις ήταν η έξωση της 87χρονης Μαρικάρμεν από το διαμέρισμά της
Ανοίγει ο δρόμος για τη διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών
Μόνο η διπλωματία μπορεί να οδηγήσει σε μια διευθέτηση της κρίσης, τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα δύο ζώα θα περάσουν τα επόμενα δέκα χρόνια σε έναν ζωολογικό κήπο στην Ατλάντα
Eκατοντάδες διαδηλωτές καταγγέλλουν την έξωση της 87χρονης
Η αστυνομία έχει χαρακτηρίσει την υπόθεση «μείζον περιστατικό»
«Αυτό που είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα ηθικό», δήλωσε ο ποντίφικας από τη Λούρδη
H ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού μπροστά σε άδεια έδρανα εν όψει των εκλογών στο Ισραήλ
Στο πλευρό της 87χρονης γυναίκας διαδηλωτές
Πόσα μπορεί κανείς άραγε να περιμένει από έναν οργανισμό χωρίς καμία ουσιαστική ισχύ στην εποχή της πολυκρίσης;
Τα μυστικά της επιτυχίας και τη φιλοσοφία της ζωής του μοιράστηκε ο χολιγουντιανός σταρ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα επιτύχει τους στόχους της «ανεξαρτήτως συνθηκών»
«Θα μπορούσατε να είστε εσείς η επόμενη Μαρικάρμεν», έγραφαν τα πανό
Οι διαδηλωτές ζητούν τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών ακυρώθηκαν και οι συναυλίες του Βρετανού Εντ Σίραν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.