- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ένας Ιάπωνας έγινε ο πρώτος άνθρωπος με απώλεια όρασης που πραγματοποίησε τον διάπλου του Ειρηνικού Ωκεανού
Ένας Ιάπωνας ιστιοπλόος έγινε σήμερα ο πρώτος άνθρωπος με απώλεια όρασης που πραγματοποίησε τον διάπλου του Ειρηνικού Ωκεανού χωρίς ενδιάμεσες στάσεις του ιστιοφόρου του, σύμφωνα με τον ιαπωνικό Τύπο.
Ο 52χρονος Μιτσουχίρο Ιουαμότο κατέπλευσε σήμερα το πρωΐ στο λιμανι της Φουκουσίμα με το 12μετρο ιστιοφόρο του, δύο μήνες μετά τον απόπλου του από την Καλιφόρνια.
Ο Ιουαμότο, που είναι κάτοικος του Σαν Ντιέγκο, ξεκίνησε από την αμερικανική πόλη στις 24 Φεβρουαρίου, συνοδευόμενος από τον Νταγκ Σμιθ, τον πλοηγό του που τον βοηθούσε δίνοντάς του προφορικά πληροφορίες για το ταξείδι, όπως για την διεύθυνση των ανέμων.
Επρόκειτο για το δεύτερο εγχείρημα του τυφλού ναυσιπλόου να πραγματοποιήσει τον διάπλου του Ειρηνικού, καθώς η πρώτη του απόπειρα πριν έξι χρόνια ήταν σύντομη, διότι το ιστιοπλοϊκό του σκάφος βυθίσθηκε έπειτα από σύγκρουσή του με μία φάλαινα.
«Είμαι πλέον σπίτι μου. Ευχαριστώ», δήλωσε πανευτυχής ο Ιάπωνας ιστιοπλόος μετά την ολοκλήρωση των 14.000 χλμ ταξειδιού του, μιλώντας στο πρακτορείο Kyodo, το οποίο επισημαίνει πως είναι η πρώτη φορά που ένας άνθρωπος με απώλεια όρασης πραγματοποιεί αυτόν τον άθλο.
Ο θαρραλέος Ιάπωνας, που έχασε το φως του σε ηλικία 16 ετών, πραγματοποίησε τον διάπλου για φιλανθρωπικούς σκοπούς, κυρίως για να στηρίξει τις ιατρικές προσπάθειες για την πρόληψη ασθενειών που προκαλούν τύφλωση, όπως δημοσίευσε και ο ίδιος στο Ιντερνέτ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απειλές από τον ηγέτη της χώρας προς τους γείτονές του
Μετά από πλήγμα σε δεξαμενή καυσίμων
Οι απαντήσεις που έχει λάβει μέχρι στιγμής δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικές
Οι καρφίτσες που είχε στο πέτο του
Η Ουάσιγκτον άρχισε να διενεργεί σειρά ερευνών για εμπορικά ζητήματα
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal
Ο δεύτερος γύρος θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή
Το Ιράν προειδοποιεί άλλες χώρες κατά «οποιασδήποτε ενέργειας» που θα μπορούσε να κλιμακώσει τον πόλεμο
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο CNN ότι ο ισραηλινός στρατός «δεν δουλεύει με το χρονόμετρο ή βάση χρονοδιαγράμματος»
Tο 72% των προγραμματισμένων αποδεσμεύσεων αφορά αργό πετρέλαιο
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail
Τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν ζήτησε ποτέ κατάπαυση του πυρός και δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν για μια πιθανή επέκταση της ναυτικής αποστολής
«Πεθαίνω... για καφέ» αναφέρει σε ανάρτησή του, σατιρίζοντας τις φήμες ότι έχει πεθάνει
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου
Ο πρώτος Αμερικανός ποντίφικας προειδοποίησε πως η βία δεν θα οδηγήσει στην απονομή της δικαιοσύνης
Η Κεντροδεξιά πολιορκεί το Παρίσι και η Ακροδεξιά τη Μασσαλία - Στο 20% η συμμετοχή το μεσημέρι
Η κυβέρνηση Νετανιάχου ενέκρινε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για άμεσες αγορές οπλισμού
«Προμήθεια συναλλαγής» φέρνει δισεκατομμύρια στα ταμεία για τον έλεγχο της δημοφιλούς πλατφόρμας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.