- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
ΗΠΑ: Νομοσχέδιο «χαστούκι» για τα F-35 της Τουρκίας
Η πρόταση νόμου απαγορεύει τη μεταφορά των μαχητικών αεροσκαφών
Αμερικανοί γερουσιαστές κατέθεσαν νομοσχέδιο, που έχει τη στήριξη Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών και που απαγορεύει την παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία έως ότου η αμερικανική κυβέρνηση επιβεβαιώσει ότι η Άγκυρα δεν θα παραλάβει το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400, αναφέρεται σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε.
Οι τέσσερις γερουσιαστές-εισηγητές του νομοσχεδίου είναι οι Δημοκρατικοί Τζιν Σάχιν και Κρις Βαν Χόλεν μαζί με τους Ρεπουμπλικάνους Τζέιμς Λάνκφορντ και Τομ Τίλις. Όλοι τους εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη σχεδιαζόμενη αγορά από την Τουρκία των ρωσικών πυραύλων S-400 υπογραμμίζοντας ότι η σύμμαχός της Ουάσιγκτον στους κόλπους του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να έχει και τα δύο συστήματα.
«Η προοπτική η Ρωσία να αποκτήσει πρόσβαση στα αμερικανικά αεροσκάφη και την αμερικανική τεχνολογία σε μια χώρα του ΝΑΤΟ, την Τουρκία, συνιστά σοβαρό κίνδυνο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο» σημειώνει η Σάχιν.
«Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και πρόθυμος εταίρος στην αντιμετώπιση μιας σειράς προτεραιοτήτων των ΗΠΑ σε επίπεδο εθνικής ασφαλείας» αναφέρει ο Λάνκφορντ.
«Είναι ανησυχητικό που η Τουρκία επιδιώκει στενή αμυντική συνεργασία με τη Ρωσία, η απολυταρχική ηγεσία της οποίας προσπαθεί να υπονομεύσει τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ αδιαλείπτως».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.