- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Του επιτέθηκε πούμα ενώ έκανε τζόκινγκ και το έπνιξε με τα χέρια του
Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στο Κολοράντο των ΗΠΑ
Επίθεση από πούμα δέχθηκε ένας άνδρας ενώ έκανε τζόκινγκ σε περιοχή του βόρειου Κολοράντο.
Το αιλουροειδές του όρμησε, εκείνος έδωσε μάχη και τελικά το σκότωσε πνίγοντάς το, όπως αναφέρει το Associated Press.
Ο άνδρας έτρεχε στο Horsetooth Mountain Open Space κοντά στο Fort Collins τη Δευτέρα όταν άκουσε θορύβους πίσω του. Σταμάτησε και προσπάθησε να ελέγξει αν κάποιος τον παρακολουθούσε, όπως αρχικά υπέθεσε, όταν δέχθηκε επίθεση, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της υπηρεσίας Πάρκων και Άγριας Ζωής του Κολοράντο.
Οι ίδιοι υποστήριξαν πως το νεαρό πούμα είναι πιθανό να κινητοποιήθηκε λόγω της κίνησης του άνδρα και τον τραυμάτισε στο πρόσωπο και τον καρπό, αλλά εκείνος κατάφερε να αντισταθεί και να απελευθερωθεί. Πλέον νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα.
Οι αρχές δεν έχουν αποκαλύψει την ταυτότητά του, καθώς διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του ζώου. Επίσης, ο άνδρας δεν είναι ακόμη σε θέση να δώσει αναλυτική κατάθεση.
Σε πρώτη φάση κατέθεσε ότι έπνιξε το πούμα, κάτι που επιβεβαιώθηκε από την ιατρική εξέταση που έγινε σε αυτό. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από την εκπρόσωπο Τύπου του Colorado Parks and Wildlife, Ρεμπέκα Φέρελ.
Το ζώο ήταν ενός έτους και το τεστ λύσσας στο οποίο υποβλήθηκε, ήταν αρνητικό. Η Φέρελ πρόσθεσε πως ο άνδρας αμύνθηκε για τη ζωή του «και έπραξε ως όφειλε», ενώ η μάχη του ήταν με γυμνά χέρια καθώς δεν έφερε πάνω του απολύτως τίποτα.
Οι επιθέσεις πούμα σε ανθρώπους είναι σπανιότατες καθώς τα ζώα αυτά συνηθίζουν να τους αποφεύγουν. Τα τελευταία 100 χρόνια έχουν καταγραφεί λιγότεροι από 20 θάνατοι από επίθεση πούμα.
Στο Κολοράντο, όπου υπάρχει μεγάλος πληθυσμός πούμα, μόλις 16 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από αυτά και έχουν καταγραφεί τρεις θάνατοι από το 1990 μέχρι σήμερα.
Το πούμα ή αλλιώς κούγκαρ ή λιοντάρι της Αμερικής, ζει σ' όλη την Αμερική από το δυτικό Καναδά μέχρι τα βόρεια της Παταγονίας. Το μεγαλύτερο μήκος ζώου που έχει καταγραφεί είναι 3 μέτρα από τα οποία το ένα είναι η ουρά, ενώ το βάρος του φτάνει στα 120 κιλά. Μπορεί να κάνει άλματα 6 μ. και περισσότερο. Φτάνει σε ταχύτητα περίπου τα 80 χιλιόμετρα την ώρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρωτοφανείς εξελίξεις στη Χάγη μετά το πόρισμα για τις καταγγελίες σε βάρος του
Αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις
Υπάρχουν άνθρωποι που περνούν τη ζωή τους διαβάζοντας για τον κόσμο. Ο Σεζάριο Μελαντόνιο πέρασε τη δική του ζώντας μέσα στην Ιστορία
Πληροφορίες ότι το παιδί ήταν βαριά άρρωστο
Η στάση Τραμπ και το τηλεφώνημα στον Νετανιάχου
Προκάλεσε αναστάτωση με την απόφασή του να πάει στο γήπεδο των Νιου Γιορκ Νικς
Συγκλονίζει στην επιστολή του που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τον θάνατό του
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η επίθεση σημειώθηκε σε κατοικημένη περιοχή στη Ζαπορίζια
Nεκροί οι δυο κυβερνήτες
Το ζήτημα αγγίζει ευρύτερες κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα
Σύμβολο των κινητοποιήσεων έχουν γίνει τα φλαμίνγκο που ζουν στον υγροβιότοπο
Xρεώνουν, όπως είναι λογικό, χιλιάδες δολάρια την ώρα
Νέο σοκ στη Γαλλία μία εβδομάδα μετά τον εντοπισμό της σορού της 11χρονης
Η εστία της έντασης αφορά κυρίως τις σφαγές της Βολυνίας την περίοδο 1943-1945.
Τσουνάμι σε Ινδονησία και Ιαπωνία - Ζημιές σε παραθαλάσσιους οικισμούς
Περισσότερες από 30 γυναίκες έχουν μιλήσει δημόσια τους τελευταίους μήνες
Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε κύμα συγκίνησης στον καλλιτεχνικό χώρο
Μια ματιά στη συζήτηση για την κυοφορούμενη τουρκική νομοθεσία περί ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.