- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ελ Τσάπο: «Η μικρή μας Κίκι είναι ατρόμητη. Θα της πάρω ένα καλάσνικοφ»
Στη φόρα τα γραπτά μηνύματα του βαρώνου των ναρκωτικών στη σύζυγο και ερωμένη του
Η κατηγορούσα αρχή στην επί αμερικανικού εδάφους δίκη του βαρώνου των ναρκωτικών, Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουζμάν, παρουσίασε στο σώμα των ενόρκων γραπτά μηνύματα του κατηγορουμένου.
Στα μηνύματα ο Μεξικανός συζητά πώς διέφυγε της σύλληψης σε μια επιδρομή των διωκτικών αρχών αλλά και χαριτολογεί με τη σύζυγό του για την επιθυμία του να δώσει στη 18 μηνών κόρη του ένα καλάσνικοφ για να βγαίνουν μαζί βόλτες.
Τα μηνύματα που χρονολογούνται από το 2012 διαβάστηκαν από τον ειδικό πράκτορα του FBI, Στίβεν Μάρστον, κατά τη δεύτερη ημέρα της κατάθεσής του στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν.
Ο Μάρστον εξήγησε ότι οι αμερικανικές αρχές μπόρεσαν να αποσπάσουν τα γραπτά μηνύματα από το κινητό του «Ελ Τσάπο» σπάζοντας με ειδικό λογισμικό τα αρχεία του υπολογιστή του Μεξικανού επικεφαλής των καρτέλ. Παρακολουθούσαν επίσης τα κινητά της συζύγου του Έμμα Κορονέλ και μιας άλλης γυναίκας, της Αγκουστίνα Καμπανίλας.
Η έκδοση του «Ελ Τσάπο» στις Ηνωμένες Πολιτείες κατέστη δυνατή το 2017. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών, όπως κοκαΐνης, ηρωίνης κι άλλων ουσιών από το κατρέλ της Σιναλόα στις ΗΠΑ.
Στα μηνύματα ο Γκουζμάν συζητά τις δυσκολίες της ζωής στα καρτέλ. Σε ένα μήνυμα η σύζυγός λέει στον «Ελ Τσάπο» ότι παρακολουθείται από τις διωκτικές αρχές και ο Μεξικανός τη συμβουλεύει να «ζει μια φυσιολογική ζωή». Σε άλλο μήνυμα η Κορονέλ διαβεβαιώνει τον άντρα της ότι οπλοφορεί.
Ο «Ελ Τσάπο» περιγράφει επίσης πώς ξέφυγε από τις αρχές πηδώντας από ένα παράθυρο. «Δεν έπαθα τίποτα, μόνο λίγες γρατζουνιές», λέει. Ο Μεξικανός ήταν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και μετρ των αποδράσεων.
Μιλάει επίσης για την κόρη του την Κίκι και λέει: «Η Κίκι μας είναι ατρόμητη. Θα της πάρω ένα καλάσνικοφ για να βγαίνουμε μαζί βόλτες». Η Κίκι ήταν τότε μωρό 18 μηνών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση της οικογένειάς του
Για «πληγές του Φαραώ» κάνουν λόγο οι κάτοικοι
Οι καταγγελίες συγγενών και οι πληροφορίες για ρωσικά δίκτυα στην πρωτεύουσα Μπογκοτά και άλλες πόλεις
Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά δεξαμενόπλοιων
Τον πυροβόλησαν στο κεφάλι εξ επαφής έξω από εστιατόριο
«Η διαδρομή ήταν μεγάλη για αυτοκίνητο», δήλωσε ο 69χρονος – «Δεν παραβίασε κανέναν νόμο», λέει η αστυνομία
Πώς γνωρίστηκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας με την ολλανδικής καταγωγής Μαρί-Φρανς φαν Χελ
Το δημοσίευμα της Mirror - Η αγάπη του ζευγαριού για την Ελλάδα γεννήθηκε το 2011
Στην κομητεία Κάσγουελ
«Δεν θα επιτρέψουμε να σχηματιστεί απειλή στα σύνορά μας», ξεκαθαρίζει ο Εγιάλ Ζαμίρ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Νέο κεφάλαιο στη νομική περιπέτεια του καταδικασμένου μουσικού παραγωγού
Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν ήδη ανακαλυφθεί δύο άλλες σήραγγες
O πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ έχει δεσμευτεί να συναντηθεί με τα θύματα του Αμερικανού παιδόφιλου
H σημασία της συμφωνίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Η νέα πολιτική προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Μια γυναίκα από τη Δανία αποκαλύπτει πώς ο πρώην σύντροφός της την κακοποιούσε με μία συσκευή τατουάζ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - Περισσότεροι από 9 ποδοσφαιριστές τραυματίστηκαν
Υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών εντοπίστηκε στις πλατφόρμες της εταιρίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.