- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραγωδία στην Ελβετία - Νεκρά παιδιά από πυρκαγιά σε κτίριο (video)
Τα σωστικά συνεργεία έφτασαν πολύ αργά - Συνολικά έξι τα θύματα
Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και παιδιά, από πυρκαγιά που ξέσπασε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε σε κτίριο στο καντόνι Σολέρ, στο βορειοδυτικό τμήμα της Ελβετίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.
«Για άγνωστους λόγους εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε κτίριο του Σολέρ κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα», ανακοίνωσε η αστυνομία του καντονιού, προσθέτοντας ότι «τα σωστικά συνεργεία έφτασαν πολύ αργά για τους (...) έξι αυτούς ανθρώπους, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και παιδιά».
«Ένας κάτοικος του κτιρίου εντόπισε γύρω στις 02:10 τοπική ώρα (03:10 ώρα Ελλάδος) καπνό στην σκάλα του κτιρίου» και κάλεσε τις υπηρεσίες επειγόντων, διευκρινίζει η αστυνομία στην ανακοίνωση που εξέδωσε.
«Στην αρχή νόμιζα ότι είχε τρομερή ομίχλη, μετά είδα μπλε φώτα και άκουσα τις σειρήνες», των ασθενοφόρων, διηγήθηκε ένας γείτονας στον ιστότοπο 20Minuten. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι άκουσε στη συνέχεια τις φωνές των ανθρώπων που είχαν εγκλωβιστεί στο κτίριο και είδε ένα παιδί στο οποίο έκαναν τεχνητή αναπνοή.
Το μικρό αυτό τριόροφο κτίριο διαμερισμάτων φιλοξενούσε «περισσότερους από είκοσι ανθρώπους, οι "περισσότεροι από τους οποίους απομακρύνθηκαν από τους πυροσβέστες», διευκρίνισε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι το διπλανό του κτίριο εκκενώθηκε επίσης για προληπτικούς λόγους.
Ορισμένοι από αυτούς που απομακρύνθηκαν από το κτίριο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά χρειαζόταν να εισαχθούν στο νοσοκομείο, μετέδωσαν τα ελβετικά μέσα ενημέρωσης.
Οι κάτοικοι των γειτονικών κτιρίων, που είχαν επίσης απομακρυνθεί από τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους, έχουν τώρα επιστρέψει.
«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που υπάρχουν, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στους κάτω ορόφους και υπήρχε πολύς καπνός», διευκρίνισε η αστυνομία, η οποία κάνει έρευνα για να βρει τα αίτια της πυρκαγιάς.
Το κτίριο που κάηκε βρισκόταν στο κέντρο του Σολέρ, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό. Η πρόσοψη του κτιρίου δεν έχει υποστεί ζημιές, αλλά τα διαμερίσματα έχουν μαυρίσει από τον καπνό, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του AFP που μετέβη στην περιοχή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι συνήγοροί του επιδιώκουν την ακύρωση της διαδικασίας
Σοβαρό κενό ασφαλείας για την κυβέρνηση της χώρας
«Εμείς θα έχουμε τον πλήρη έλεγχο, ο στρατός του Ιράν είναι εντελώς νικημένος», ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
«Πρόκειται για ληστεία του βρετανικού κράτους πρόνοιας », δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος
Κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης, ο γιος του ο πρίγκιπας διάδοχος Χάακον, θα υπηρετεί ως αντιβασιλέας
Παρά τις διπλωματικές κινήσεις, υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες ως προς τη σειρά εφαρμογής των επόμενων βημάτων
Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα γρήγορη, με τον μέσο χρόνο αναμονής να μην ξεπερνά τα 30 δευτερόλεπτα
Μέτρα ύψους 100 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση
Ο Νετανιάχου κατέστησε σαφές ότι ο στρατός δεν θα αποσυρθεί από τη Λωρίδα
Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε την περασμένη εβδομάδα στο κόμμα να συμμετάσχει στις εκλογές
Οι ισχυρότερες ριπές ανέμου ξεπέρασαν τα 161 χιλιόμετρα την ώρα στην περιοχή του Μάουνα Κέα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αρνήθηκε ότι διέπραξε κάτι παράνομο
Η υπόσχεση που του έδωσε ο Τραμπ
Ιράν και Ομάν επεξεργάζονται έναν «ναυτιλιακό χάρτη»
«Σίγουρα θα πληρώσω πρόστιμο αν χρειαστεί, φυσικά»
Το άγαλμα βρίσκεται σε ένα απομονωμένο χωράφι, μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας
Η βρετανική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον ενημέρωσε τον Λευκό Οίκο
Πώς η σοσιαλίστρια βουλευτής από τη Νέα Υόρκη μπορεί να κερδίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για το 2028
Εντολή εκκένωσης συνοικίας του Μόνσαου - Προσωρινό καταφύγιο δημιουργήθηκε σε γειτονικό σχολείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.