- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Αμετανόητος Τραμπ: Κατηγορεί τα μίντια για τον «θυμό» της αμερικανικής κοινωνίας
Μία ημέρα μετά το χάος με τα τρομοδέματα σε Δημοκρατικούς αλλά και το CNN
«Μην περιμένετε ο Ντόναλντ Τραμπ να ζητήσει συγγνώμη που ανεβάζει τους τόνους του πολιτικού λόγου σε σημείο ανάφλεξης παρόλο που η προηγούμενη ημέρα θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί σε μια εθνική τραγωδία», γράφει το αμερικανικό δίκτυο CNN σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, κατέφυγε για άλλη μια φορά στο αγαπημένο του παιχνίδι: το blame game (σ.σ. παιχνίδι κατηγοριών) όλων των μέσων ενημέρωσης πλην του Fox News.
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης ότι υποκινούν την οργή και την πολιτική ρητορική του μίσους καθώς άλλο ένα ύποπτο δέμα, που φέρεται να είναι παρόμοιο με τα δέματα-βόμβες που εστάλησαν σε Δημοκρατικούς αυτή την εβδομάδα, εντοπίστηκε στο Μανχάταν. «Ένα μεγάλο μέρος του Θυμού που βλέπουμε σήμερα στην κοινωνία μας έχει προκληθεί από τη σκόπιμα λανθασμένη και ανακριβή δημοσιογραφία των Παραδοσιακών ΜΜΕ στην οποία αναφέρομαι ως Ψεύτικες Ειδήσεις», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. «Έχει γίνει τόσο κακό και μισητό που ξεπερνάει κάθε περιγραφή. Τα Παραδοσιακά ΜΜΕ πρέπει να καθαρίσουν τα του οίκου τους, ΓΡΗΓΟΡΑ!»
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ καταγγέλλει τα μίντια για αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων (fake news) ή που αποκαλεί τους δημοσιογράφους «εχθρούς του λαού». Έχει, όμως, ειδική βαρύτητα αυτό το τελευταίο tweet καθώς ένας από τους στόχους των τρομοδεμάτων ήταν ένας δημοσιογραφικός οργανισμός, ο οποίος μάλιστα ασκεί εποικοδομητική κριτική στην αμερικανική ηγεσία.
Την ώρα που ο Τραμπ τουίταρε κατά των ΜΜΕ ένα ακόμα τρομοπακέτο εμφανίσθηκε στη Νέα Υόρκη και μάλιστα σε τοποθεσία που σχετίζεται με έναν Αμερικανό που δημοσίως επικρίνει τον Αμερικανό πρόεδρο. Το ύποπτο δέμα εντοπίστηκε στο εστιατόριο που διατηρεί ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο στην περιοχή Τριμπέκα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η 45χρονη πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.