- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Αμετανόητος Τραμπ: Κατηγορεί τα μίντια για τον «θυμό» της αμερικανικής κοινωνίας
Μία ημέρα μετά το χάος με τα τρομοδέματα σε Δημοκρατικούς αλλά και το CNN
«Μην περιμένετε ο Ντόναλντ Τραμπ να ζητήσει συγγνώμη που ανεβάζει τους τόνους του πολιτικού λόγου σε σημείο ανάφλεξης παρόλο που η προηγούμενη ημέρα θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί σε μια εθνική τραγωδία», γράφει το αμερικανικό δίκτυο CNN σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, κατέφυγε για άλλη μια φορά στο αγαπημένο του παιχνίδι: το blame game (σ.σ. παιχνίδι κατηγοριών) όλων των μέσων ενημέρωσης πλην του Fox News.
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης ότι υποκινούν την οργή και την πολιτική ρητορική του μίσους καθώς άλλο ένα ύποπτο δέμα, που φέρεται να είναι παρόμοιο με τα δέματα-βόμβες που εστάλησαν σε Δημοκρατικούς αυτή την εβδομάδα, εντοπίστηκε στο Μανχάταν. «Ένα μεγάλο μέρος του Θυμού που βλέπουμε σήμερα στην κοινωνία μας έχει προκληθεί από τη σκόπιμα λανθασμένη και ανακριβή δημοσιογραφία των Παραδοσιακών ΜΜΕ στην οποία αναφέρομαι ως Ψεύτικες Ειδήσεις», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. «Έχει γίνει τόσο κακό και μισητό που ξεπερνάει κάθε περιγραφή. Τα Παραδοσιακά ΜΜΕ πρέπει να καθαρίσουν τα του οίκου τους, ΓΡΗΓΟΡΑ!»
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ καταγγέλλει τα μίντια για αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων (fake news) ή που αποκαλεί τους δημοσιογράφους «εχθρούς του λαού». Έχει, όμως, ειδική βαρύτητα αυτό το τελευταίο tweet καθώς ένας από τους στόχους των τρομοδεμάτων ήταν ένας δημοσιογραφικός οργανισμός, ο οποίος μάλιστα ασκεί εποικοδομητική κριτική στην αμερικανική ηγεσία.
Την ώρα που ο Τραμπ τουίταρε κατά των ΜΜΕ ένα ακόμα τρομοπακέτο εμφανίσθηκε στη Νέα Υόρκη και μάλιστα σε τοποθεσία που σχετίζεται με έναν Αμερικανό που δημοσίως επικρίνει τον Αμερικανό πρόεδρο. Το ύποπτο δέμα εντοπίστηκε στο εστιατόριο που διατηρεί ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο στην περιοχή Τριμπέκα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανοίγει ο δρόμος για τη διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών
Μόνο η διπλωματία μπορεί να οδηγήσει σε μια διευθέτηση της κρίσης, τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα δύο ζώα θα περάσουν τα επόμενα δέκα χρόνια σε έναν ζωολογικό κήπο στην Ατλάντα
Eκατοντάδες διαδηλωτές καταγγέλλουν την έξωση της 87χρονης
Η αστυνομία έχει χαρακτηρίσει την υπόθεση «μείζον περιστατικό»
«Αυτό που είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα ηθικό», δήλωσε ο ποντίφικας από τη Λούρδη
H ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού μπροστά σε άδεια έδρανα εν όψει των εκλογών στο Ισραήλ
Στο πλευρό της 87χρονης γυναίκας διαδηλωτές
Πόσα μπορεί κανείς άραγε να περιμένει από έναν οργανισμό χωρίς καμία ουσιαστική ισχύ στην εποχή της πολυκρίσης;
Τα μυστικά της επιτυχίας και τη φιλοσοφία της ζωής του μοιράστηκε ο χολιγουντιανός σταρ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα επιτύχει τους στόχους της «ανεξαρτήτως συνθηκών»
«Θα μπορούσατε να είστε εσείς η επόμενη Μαρικάρμεν», έγραφαν τα πανό
Οι διαδηλωτές ζητούν τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών ακυρώθηκαν και οι συναυλίες του Βρετανού Εντ Σίραν
Η αμερικανική κυβέρνηση έχει δηλώσει ανοιχτά ότι στόχος της είναι η αλλαγή κυβέρνησης στην Αβάνα
Οι επόμενες εκλογές στην Ισπανία προβλέπονται το αργότερο για τον Αύγουστο του 2027
Νέα επιχείρηση βομβαρδισμών στο Ιράν μετά τις ενδιάμεσες εκλογές
Περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι παρακολούθησαν τη λειτουργία του ποντίφικα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.