- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ερντογάν: Αν καταρρεύσει η Μικρά Ασία δεν θα υπάρχουν πια Μ. Ανατολή, Βαλκάνια ή Καύκασος
Ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε σε ομιλία του επίσης ότι θα φέρει ειρήνη σε Ιράκ και Συρία
Με την δέσμευση ότι θα φέρει «ειρήνη και ασφάλεια» στο Ιράκ και σε περιοχές της Συρίας που δεν βρίσκονται υπό τον τουρκικό έλεγχο, εμφανίστηκε σε ομιλία του στην επαρχία Μους, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Τούρκος Πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι οι «τρομοκρατικές οργανώσεις» στην περιοχή αυτή θα εξαλειφθούν ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι οι επιθέσεις που δέχεται η χώρα του σε οικονομικό επίπεδο είναι παρόμοιες με προηγούμενες απόπειρες εισβολής στη Μικρά Ασία.
Προειδοποίησε δε ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε στην κατάρρευση και των γύρω περιοχών.
«Μην ξεχνάτε, η Μικρά Ασία είναι ένα τείχος και αν αυτό το τείχος καταρρεύσει δεν θα υπάρχουν πια Μέση Ανατολή, Αφρική, Κεντρική Ασία, Βαλκάνια ή Καύκασος», είπε.
Η Τουρκία, που στηρίζει ορισμένες οργανώσεις ανταρτών στη Συρία, συνεργάζεται με τη Ρωσία –η οποία από την πλευρά της στηρίζει το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ– και με το Ιράν για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης στη συριακή κρίση. Μέχρι τώρα οι τουρκικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει δύο επιχειρήσεις εντός του συριακού εδάφους, κατά μήκος των συνόρων, και έχουν τοποθετήσει περίπου δέκα στρατιωτικά φυλάκια στην περιοχή του Ιντλίμπ.
Η ανταρτοκρατούμενη επαρχία Ιντλίμπ είναι το "καταφύγιο" των πολιτών και των ανταρτών που εκδιώχθηκαν από άλλες περιοχές της Συρίας αλλά τον τελευταίο μήνα βομβαρδίζεται συνεχώς, ένδειξη ότι επίκειται μια ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων που, σύμφωνα με την Άγκυρα, θα ήταν "κατατροφική" εξέλιξη.
Στην ομιλία του για την επέτειο της Μάχης του Μαντζικέρτ, το 1071, ο Ερντογάν είπε ότι θα φέρει την ειρήνη και την ασφάλεια στις δύο γειτονικές χώρες.
«Δεν είναι τυχαίο που οι μοναδικές περιοχές της Συρίας όπου υπάρχει ασφάλεια και ειρήνη είναι υπό τον έλεγχο της Τουρκίας. Θεού θέλοντος, θα φέρουμε την ίδια ειρήνη και σε άλλες περιοχές της Συρίας επίσης. Θεού θέλοντος, θα φέρουμε την ίδια ειρήνη στο Ιράκ, όπου δρουν τρομοκρατικές οργανώσεις», είπε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.