- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ρωσία: Περισσότεροι από 1,5 εκατ. Σύροι πρόσφυγες θέλουν να επιστρέψουν
Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ για την κατανομή των εκτοπισμένων σε 8 κράτη του πλανήτη
Οι Σύροι πρόσφυγες, που έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να επιστρέψουν στη χώρα τους, φθάνουν το 1,7 εκατ. άτομα, δήλωσε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα, επικαλούμενη τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
Η ίδια πρόσθεσε ότι οι πρόσφυγες που έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να επιστρέψουν, προέρχονται από 8 χώρες και συγκεκριμένα από Βραζιλία, Γερμανία, Δανία, Αίγυπτο, Ιορδανία, Ιράκ, Λίβανο και Τουρκία.
Επικαλούμενη τα γενικά στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η Ζαχάροβα ανέφερε ότι σε 45 χώρες έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 6,8 εκατομμύρια πρόσφυγες εκ των οποίων τα 2 εκατ. είναι γυναίκες και τα 3,5 εκατ. παιδιά.. Στην Τουρκία ζουν περισσότεροι από 3,5 εκατ. πρόσφυγες, στον Λίβανο 975.000 και στην Ιορδανία 566.000.
Η Ζαχάροβα επεσήμανε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχουν αναλάβει για την επιστροφή των Σύρων προσφύγων στη χώρα τους, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις κυβερνήσεις των ξένων κρατών που τους έχουν υποδεχτεί, ώστε να έχουν ακριβή πληροφόρηση για τον συνολικό αριθμό τους.
Την περασμένη εβδομάδα ο ειδικός απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου που είναι αρμόδιος για τη Συρία, ο Αλεξάντρ Λαβρέντιεφ, και ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Βερσίνιν επισκέφθηκαν τη Συρία, την Ιορδανία, τον Λίβανο και την Τουρκία. Κύριο θέμα των επισκέψεων αυτών ήταν οι Σύροι πρόσφυγες. Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα, σε συνέντευξη του στο πρακτορείο TASS ο Λαβρέντιεφ, η Μόσχα πρότεινε στην Άγκυρα να εκπονήσουν από κοινού ένα σχέδιο για την επιστροφή των Σύρων προσφύγων στην πατρίδα τους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαρακτηριστικό ένα περιστατικό που καταγράφηκε το 1976
Η Μπεατρίτσε Βενέτσι, σύμβουλος της κυβέρνησης Μελόνι, απομακρύνθηκε μετά από καταγγελίες της για νεποτισμό
Την ίδια στιγμή που η κρίση έχει ήδη αρχίσει να μεταφέρεται στους επιβάτες
Ο ολιγάρχης ιδιοκτήτης του θεωρείται στενός φίλος του Πούτιν
Στην εξωτερική πολιτική δεν αναμένονται πάντως δραματικές αλλαγές
Τα τούνελ εντοπίστηκαν κοντά στη γραμμή κατάπαυσης του πυρός
Στο επίκεντρο ο έλεγχος της OPEN AI
Αυξάνονται για 11η διαδοχική χρονιά
Στο στόχαστρο του ισραηλινού στρατού υποδομές της οργάνωσης - Δοκιμάζεται η εκεχειρία
Ποιους είχε βάλει στο στόχαστρο
Μήνυμα συμμαχίας με Ρωσία – Ο Κιμ υπόσχεται πλήρη στήριξη και μελλοντική στρατιωτική συνεργασία
Η καταπίεση του ιρανικού λαού συνεχίζεται
Το CNN φέρνει στο φως τη συχνή επικοινωνία και τις κοινωνικές επαφές που είχαν
Αναπαράσταση άνδρα που προσπάθησε να σωθεί - Νέα ευρήματα από ανασκαφές στην Πομπηία
Παραμένει σε ισχύ ο ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν από τις ΗΠΑ
Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τη συναυλία της Σακίρα στη Βραζιλία
Οι πρώτοι τραυματίες, τα λάθη και το «πυρηνικό μαύρισμα» μετά την έκρηξη στον Αντιδραστήρα 4
Η μαζική τάση απαλλαγής από το χιτζάμπ διαμορφώθηκε μετά τον θάνατο της Μάχσα Αμινί
Ο δράστης είχε στο στόχαστρο αξιωματούχους της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Τραμπ
Το βίντεο που έγινε viral και τον έβαλε σε μπελάδες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.