- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ-Βόρεια Κορέα: Το πλούσιο μενού της συνάντησης -Δυτικές και ασιατικές γεύσεις μαζί (εικόνες)
Δείτε αναλυτικά τι περιελάμβανε
Γαριδοσαλάτα, τραγανό χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα και τάρτα tropezienne περιελάμβανε το γεύμα εργασίας με το οποίο ολοκληρώθηκε σήμερα η ιστορική συνάντηση κορυφής μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη, με τους σεφ να προτείνουν έναν σοφό συνδυασμό ασιατικών και δυτικών γεύσεων.
Σύμφωνα με το μενού που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος, για ορεκτικά οι δυο ηγέτες επρόκειτο να γευτούν γαριδοσαλάτα, σαλάτα με αβοκάντο, πράσινη σαλάτα με μάνγκο, μέλι φλαμουριάς και φρέσκο χταπόδι, χαρακτηριστική της νοτιοανατολικής Ασίας, και «oiseon», κορεατικό πιάτο με γεμιστό αγγούρι.
Τα κύρια πιάτα είχαν μοσχαρίσια παϊδάκια σερβιρισμένα με πατάτες ογκρατέν και μπρόκολο στον ατμό, γλυκόξινο τραγανό χοιρινό και τηγανητό ρύζι με σάλτσα τσίλι, καθώς και το κορεατικό έδεσμα «daegu jorim», που δεν είναι τίποτε άλλο από σιγοψημένη μουρούνα με ραπανάκια και ασιατικά λαχανικά.
Για επιδόρπιο, ο Τραμπ και ο Κιμ και οι αντιπροσωπείες τους είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ τάρτας μαύρης σοκολάτας, παγωτού βανίλιας Haagen Daaz με κεράσι και τάρτας tropezienne, που είναι ένα γλυκό με γέμιση κρέμας.
#TrumpKimSummit: Donald Trump and Kim Jong Un go for a walk after lunch together at the Capella resort on Sentosa Island, Singapore pic.twitter.com/mfxTmHaZZ6
— People's Daily, China (@PDChina) June 12, 2018
Το γεύμα ετοιμάστηκε για 15 συνδαιτυμόνες, ανάμεσά τους ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας. Από αμερικανικής πλευράς μετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Τζον Μπόλτον, ο προσωπάρχης της αμερικανικής προεδρίας Τζον Κέλι, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στις Φιλιππίνες Σουνγκ Κιμ, ο οποίος είχε μετάσχει σε μεγάλο βαθμό στις προπαρασκευαστικές συνομιλίες ενόψει της συνόδου, και ο Μάθιου Πότιντζερ, σύμβουλος για θέματα Ασίας του 45ου προέδρου. Από βορειοκορετικής πλευράς, μετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Ρι Γιονγκ Χο, ο υπουργός Άμυνας Νο Κουνγκ Τσολ, ο πρώην επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Κιμ Γιονγκ Τσολ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τσο Σον Χούι, ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος Εργατών Ρι Σου Γιονγκ καθώς και δύο ακόμη υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο 56χρονος ηγέτης του Ιράν έχει χάσει τουλάχιστον το ένα από τα δύο πόδια του
Πάνω από 11 δισ. δολάρια σε λιγότερο από μία εβδομάδα και ο πόλεμος εξαντλεί όπλα και πόρους
Δύο διπλωμάτες από πρεσβείες σε Κοπεγχάγη και Καμπέρα εγκαταλείπουν τις θέσεις τους ζητώντας άσυλο
Ο Γκρέγκορι Μικς κάλεσε τον Ερντογάν «να αλλάξει άμεσα πορεία»
Συναγερμός στο Γουέστ Μπλούμφιλντ με αυτοκίνητο να πέφτει στη συναγωγή Temple Israel και να ακολουθούν πυροβολισμοί
Η μήνυση αφορά παραβίαση εμπορικού σήματος και παραπλάνηση πελατών
Γιατί κατεβαίνουν μέχρι τα σπίτια οι αρκούδες στην Ιαπωνία;
Όσα δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν,
Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν απαντά στις απειλές Τραμπ για το ηλεκτρικό δίκτυο
Περίπου 660 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο
Το Ιράν έχει ποντίσει περίπου 12 νάρκες στα Στενά του Ορμούζ
Έρευνα δείχνει το κόμμα του Νigel Farage πρώτο σε γκέι και αμφιφυλόφιλους άνδρες, παρά τις αντι-LGBTQ πολιτικές του κόμματος
Η συγκλονιστική ιστορία που έφερε στο προσκήνιο η πρώην σύζυγός του ηθοποιού του Grey’s Anatomy, Ρεμπέκα Γκέιχαρτ
«Είμαστε ανίκητοι», γράφει η ανάρτηση στο Χ
Ο ισραηλινός στρατός καλεί κατοίκους στη συνοικία Μπασούρα να απομακρυνθούν πριν από επιχείρηση
Τέσσερις ημέρες μετά τον διορισμό του, ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ μίλησε μόνο γραπτώς - Και τα ερωτήματα παραμένουν
Ματωμένα πτερύγια όρκας ξεβράστηκαν σε παραλία - Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα
Τα βίντεο εντοπίστηκαν μετά από αναφορές πολιτών και έρευνα σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Οι αρχές της Ινδίας διερευνούν νοθεία γάλακτος
Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα του Τζέφρι Έπσταϊν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.