Κοσμος

Kayla: Η πρώτη λομπίστρια με σύνδρομο Down στο Καπιτώλιο της Ουάσινγκτον (video)

Όλοι θαυμάζουν το δυναμικό κορίτσι που κρύβεται πίσω από τα νομοσχέδια για τα άτομα με αναπηρίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
The first Washington lobbyist with Down syndrome - BBC News

Η Κάιλα ΜακΚίον κυκλοφορεί στους πολιτικούς διαδρόμους της Ουάσινγκτον. Είναι η δυναμική γυναίκα πίσω από πολλά νομοσχέδια που θωρακίζουν τα άτομα με αναπηρίες. Και είναι η πρώτη λομπίστρια με σύνδρομο Down στο Καπιτώλιο.

«Ήταν πολύ δύσκολο να αφήσω πίσω μου την οικογένειά μου. Να φύγω από τη θαλπωρή των γονιών μου. Γνωρίζω ότι είναι υπερήφανοι για μένα και για τα όσα καταφέρει στη ζωή μου», λέει στο BBC η Κάιλα.

Μία από τις πρώτες δυσκολίες για την λομπίστρια Κάιλα ήταν η μετακίνηση με το μετρό. «Είναι φοβερό να είσαι ανεξάρτητος».

Με τη συνδρομή και την προσπάθεια της Κάιλα η Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών πέρασε το νομοσχέδιο «Able to Work» Act, χάρη στο οποίο τα άτομα με αναπηρίες δεν χάνουν τις δωρεάν παροχές του συστήματος υγείας σε περίπτωση που έχουν καταθέσεις σε τράπεζα ή άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Η Κάιλα έχει μιλήσει και έχει συναντήσει πολλούς γερουσιαστές στους διαδρόμους του Καπιτωλίου. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει συναντήσει τον πρόεδρο της χώρας της. «Φαντάζομαι ότι θα είναι πολύ ενδιαφέρων άνθρωπος», λέει. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ