Κοσμος

Βρετανός σέρνει στα δικαστήρια τον Κόπερφιλντ και ο μάγος της εξαφάνισης δεν ξέρει πού να κρυφτεί (video)

Αναγκαστικά αποκαλύφθηκε τι κρύβεται πίσω από το διασημότερο κόλπο του ταχυδακτυλουργού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
3393020.jpg
EPA/Frank Rumpenhorst

Βρετανός πολίτης «σέρνει» στα δικαστήρια τον Αμερικανό μετρ της εξαφάνισης Ντέιβιντ Κόπερφιλντ ισχυριζόμενος ότι τραυματίσθηκε άσχημα κατά τη διάρκεια της συμμετοχής σε ένα από τα σόου του  μάγου το 2013 στο Λας Βέγκας.

Ο Γκάβιν Κοξ, ο οποίος εκείνο το βράδυ της παράστασης γιόρταζε τα γενέθλια του, επελέγη από το κοινό για να συμμετάσχει στο μαγικό κόλπο ψευδαίσθησης με το οποίο ο Κόπερφιλντ θα εξαφάνιζε 13 άτομα από το κοινό. Ο 58χρονος από το Κεντ ισχυρίζεται ότι υπέστη τραύμα στο κεφάλι και στον ώμο μετά από πτώση και πως πλήρωσε 400.000 δολάρια σε ιατρική περίθαλψη.  Οι δικηγόροι του Κόπερφιλντ προσπάθησαν να κάνουν δίκη κεκλεισμένων των θυρών για να μην αποκαλυφθούν λεπτομέρειες για τα κόλπα του σόου, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Και κάπως έτσι ήρθε στο φως της δημοσιότητας και αποκαλύφθηκε ένα από τα πιο γνωστά τρικ του διάσημου μάγου.  Ο φίλος και ο εκτελεστικός παραγωγός του Κόπερφιλντ, Κρις Κένερ, αποκάλυψε στους δικαστές το μυστήριο.  Είπε ότι εργαζόμενοι στη σκηνή που κρατούν φακούς, οδηγούν τρέχοντας τους επιλεγμένους συμμετέχοντες πίσω από σκοτεινές κουρτίνες, κάτω από στενές, μυστικές διαβάσεις σε εσωτερικούς χώρους και μέσα σε μια κουζίνα του MGM Grand, ώστε εγκαίρως να φτάσουν στο πίσω μέρος του θεάτρου για την «επανεμφάνισή τους» .

David Copperfield   Thirteen


Ο δικηγόρος του ξενοδοχείου MGM Grand διαβεβαίωσε ότι η ψευδαίσθηση δεν χρησιμοποιείται πλέον στην παράσταση.   Ο δικαστής ρώτησε μεταξύ άλλων εάν τα σκηνικά και ο μάγος αξιολογούν οπτικά την φυσική κατάσταση και τα υποδήματα των μελών του ακροατηρίου που τυχαία επιλέγονται για να συμμετάσχουν στο τέχνασμα.   «Σε καμία περίπτωση δεν γνωρίζουν τι θα κάνουν πριν ξεκινήσει η συμμετοχή τους σε αυτή την ψευδαίσθηση», είπε ο δικηγόρος του Βρετανού και πρόσθεσε πως μαθαίνουν ότι πρέπει να τρέξουν την τελευταία στιγμή.  

Ο συνήγορος του Κόπερφιλντ τόνισε ενώπιον του δικαστηρίου πως ο συμμετέχων και ενάγων δεν γλίστρησε, αλλά παραπάτησε.   Ο Κοξ και η σύζυγός του απαιτούν από τον Κόπερφιλντ αποζημίωση για αμέλεια. Το ύψος της αποζημίωσης δεν έχει γίνει γνωστό, ενώ η ακροαματική διαδικασία στη Νεβάδα συνεχίζεται και η… Θεοπούλα του «Παρά Πέντε» δικαιώνεται!! 

33: Theopoulas Paparas


Παλιότερα ο μάγος είχε εξαφανίσει το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη:

David Copperfield - Vanishing the Statue of Liberty

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ