- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Ιβάν Σαββίδης μεταξύ των πλουσιότερων Ρώσων στη λίστα του Forbes
Στην 53η θέση με περιουσία 1,9 δισ. δολαρίων
Στην 53η θέση της λίστας του ρωσικού Forbes με τους πλουσιότερους Ρώσους κατατάσσεται ο Ιβάν Σαββίδης, με περιουσία 1,9 δισ. δολαρίων.
Πέρυσι, δεν βρισκόταν καν στους 200. Φέτος, τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία των 200 πιο πλούσιων Ρώσων εκτιμάται ότι φθάνουν τα 485 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι δισεκατομμυριούχοι τους 106.
Ο λόγος που ο Ιβάν Σαββίδης καταγράφει τέτοια θεαματική άνοδο στη λίστα είναι η πώληση της Donskoy Tabak στην Japan Tobacco έναντι 1,6 δισ. δολαρίων. Στον όμιλο της Donskoy Tabak ανήκει και η ΣΕΚΑΠ, ο παραγωγός και διανομέας των καπνικών προϊόντων με έδρα την Ξάνθη που ιδρύθηκε το 1975.
Κατά τα άλλα, πρώτος στη λίστα είναι ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου μεταλλουργίας Νοβολιπετσκ, ο Βλαντίμιρ Λίσιν, με περιουσιακά στοιχεία που ανέρχονται στα 19,1 δισεκατομμύρια δολάρια.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ιδιοκτήτης της Severstal Αλεξέι Μορντασόφ με περιουσιακά στοιχεία της τάξεως των 18,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ακολουθεί ο επιχειρηματίας Λεονίντ Μίχελσον , ιδιοκτήτης της Novatek, με περιουσία 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Μίχελσον επί δύο χρόνια (2016-2017» διατηρούσε τον τίτλο του πιο πλούσιου Ρώσου επιχειρηματία.
Στους δέκα πιο πλούσιους Ρώσους επιχειρηματίες συγκαταλέγονται ο πρόεδρος της πετρελαϊκής εταιρείας Lukoil Βαγκίτ Αλεκπέροφ(16,4 δισ. δολάρια) , ο Γκενάντι Τίμτσενκο ένας από τους βασικούς μετόχους της εταιρείας Sibura (16 δισ. δολάρια), ο συνιδιοκτήτης της Norisl Nikel Βλαντίμιρ Ποτάνιν (15,9 δισ. δολάρια), ο ιδιοκτήτης της Eurochim Αντρέι Μελνιτσένκο (15,5 δισ. δολάρια) ο συνιδιοκτήτης της Alpha Group Μιχαήλ Φρίντμαν (15,1 δισ. δολάρια), ο βασικός μέτοχος της Rusal Βίκτορ Βεκσελμπεργκ(14,4 δισ. δολάρια) και ο βασικός μέτοχος της Metalloinvest Αλισέρ Ουσμάνοφ (12,5 δισ. δολάρια).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απόφαση που εξέπληξε τους πάντες
Αντιδράσεις από την ΕΕ για τις τιμές στον καταδικασμένο για εγκλήματα πολέμου πρώην διοικητή των σερβοβοσνιακών δυνάμεων
Ενισχύονται οι δεσμοί Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ - Ανησυχίες για πιθανή στρατιωτική χρήση
Τέσσερα χρόνια μετά το περιστατικό στη Βραζιλία
Η συγκομιδή ξεκίνησε ασυνήθιστα νωρίς στις περισσότερες αμπελουργικές περιοχές
Το ακροδεξιό κόμμα βλέπει τη νίκη ως πρώτο βήμα προς την επικράτηση στις ομοσπονδιακές εκλογές
Η προγραμματίστρια πίσω από ένα από τα σημαντικότερα πειράματα του 20ού αιώνα
Ο Μερτς χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «τη χειρότερη ήττα του CDU εδώ και δεκαετίες»
Διάγνωση με σπάνια πάθηση του αίματος - Συνεχίζει τη δουλειά παρά την εξάντληση
Επίθεση σε επιβάτες και πλήρωμα σε πτήση της American Airlines - Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
Παρέμβαση Φόλκερ Τουρκ στη Γενεύη - Ανησυχία για τις μαζικές απελάσεις της ICE
Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας
Από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στο σήμερα, η ιστορία ενός οράματος που δεν κατάφερε να ενώσει τον αραβικό κόσμο
Γιατί κάποιοι κάνουν λόγο για «τεράστιο χτύπημα για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ»
«Προσπαθεί να εκτρέψει την προσοχή των Αμερικανών από τα προβλήματα»
Πώς διαβάζει η Ευρώπη τα αποτελέσματα
«Οι Αμερικανοί πρέπει να καταλάβουν ότι η εποχή των αναλογικών αντιποίνων παρήλθε», προειδοποίησε ο Μοχαμάντ Μπαγέρ Γαλιμπάφ
Αεροσκάφος cargo της Amazon βγήκε εκτός διαδρόμου και συγκρούστηκε με οχήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.