- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Τόνι Ιγουόμπι: Η «μαύρη φωνή» της ξενοφοφικής Λέγκας του Βορρά
Ο Νιγηριανός γερουσιαστής και υπεύθυνος της μεταναστευτικής πολιτικής του ιταλικού ακροδεξιού κόμματος
Η Λέγκα ανακοίνωσε ότι στους εκλεγμένους γερουσιαστές της συμπεριλαμβάνεται και ο Τόνι Ιγουόμπι, επιχειρηματίας, ο οποίος είναι και υπεύθυνος μεταναστευτικής πολιτικής του κόμματος.
Ο Ιγουόμπι, 62 ετών, έγινε μέλος της Λέγκα πριν από είκοσι πέντε χρόνια και πριν λίγο θέλησε να ευχαριστήσει για την εκλογή του τον γραμματέα του κόμματός του, Ματτέο Σαλβίνι.
«Πρόκειται για έναν μεγάλο ηγέτη που επέτρεψε στη Λέγκα να γίνει η πρώτη δύναμη της ιταλικής κεντροδεξιάς. Όσο για μένα, έπειτα από 25 χρόνια μαχών που έδωσα μέσα στην μεγάλη οικογένεια της Λέγκα, σας ανακοινώνω ότι ξεκινά μια ακόμη πρόκληση», έγραψε στο Facebook ο επιχειρηματίας του τομέα της πληροφορικής.
Παράλληλα, δηλώνει ότι «επιθυμεί μια νόμιμη μετανάστευση, μια μετανάστευση υπό έλεγχο, διότι η Λέγκα δεν είναι κατά των ανθρώπων, αλλά κατά των παράτυπων μεταναστών».
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν την αντίφαση ανάμεσα στις ξενοφοβικές θέσεις που έχει εκφράσει, συχνά, το κόμμα του Σαλβίνι, και το ότι είναι η πρώτη δύναμη που εκλέγει έναν μαύρο γερουσιαστή στην Ιταλία.
Ο Ιγουόμπι είναι παντρεμένος με Ιταλίδα και αρχικά είχε έρθει στην χώρα για σπουδές. Έχει δυο παιδιά και στο βιογραφικό του περιλαμβάνεται σχεδόν κάθε απασχόληση: υδραυλικός, οικοδόμος, οδοκαθαριστής, υπάλληλος σε δήμο στην βόρειο Ιταλία, και δημοτικός σύμβουλος στην περιοχή Σπριάνο.
Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, υπενθυμίζει, βέβαια, ότι και το Δημοκρατικό Κόμμα, το 2013 είχε εκλέξει έγχρωμη βουλευτίνα, την Σεσίλ Κιέντζε Η οποία, όμως, είχε γίνει στόχος προπηλακισμών και σειράς προσβολών, από στελέχη της Λέγκα, όταν ήταν υπουργός στην κυβέρνηση του Ενρίκο Λέττα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.