- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πολικό ψύχος στις ΗΠΑ και ένας πρόεδρος με παντελή άγνοια της κλιματικής αλλαγής (εικόνες)
Στους -38 το θερμόμετρο και το tweet του Τραμπ που λιώνει τους πάγους
Σαρώνει το κρύο τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου οι θερμοκρασίες έως και την Πρωτοχρονιά θα κυμαίνονται ακόμη και στους -38 βαθμούς Κελσίου.
Στους - 40 έπεσε το θερμόμετρο στην περιοχή του Οντάριο στον Καναδά, ενώ κάποιες περιοχές της χώρας θα έχουν τόσο ψύχος όσο ο Βόρειος Πόλος αλλά και ο Άρης, όπως προειδοποιούν οι επιστήμονες.
Κύματα ψυχρών αέριων μαζών θα παγώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους ακόμη και μετά την πρώτη του χρόνου, όπου αναμένεται να κάνει ποδαρικό με -12 βαθμούς σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ. Αυτή θα είναι η χαμηλότερη θερμοκρασία σε ολόκληρο τον κόσμο καθιστώντας τις ΗΠΑ το πιο παγωμένο μέρος του πλανήτη.
Ωστόσο η χώρα θα παραμείνει στην κατάψυξη έως και 10 ημέρες μετά την Πρωτοχρονιά του 2018. Το ψύχος ξεκίνησε από την Παραμονή των Χριστουγέννων και γίνεται όλο και ισχυρότερο όσο περνούν οι μέρες, σαρώνοντας ολόκληρη τη χώρα από τα κεντρικά ως τα βόρεια.
Στο μεταξύ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδειξε για ακόμα μια αφορά την άγνοια του όσον αφορά την κλιματική αλλαγή και συγκεκριμένα την υπερθέρμανση του πλανήτη. Συγκεκριμένα, έγραψε στο Twitter: «Στα ανατολικά, μπορεί και να είναι η παραμονή της ΠΙΟ ΚΡΥΑΣ ημέρας του χρόνου που έχει ποτέ καταγραφεί. Ίσως θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε λίγο αυτήν την παλιά καλή υπερθέρμανση του κλίματος από την οποία η χώρα μας, αλλά καμία άλλη χώρα, ετοιμαζόταν να πληρώσει ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ για να προστατευθεί. Καλυφθείτε!».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ
Τα Στενά του Ορμούζ έμειναν για λιγότερο από ένα 24ωρο ανοιχτά
Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του νησιού από τις ΗΠΑ
Άμεση και οργισμένη η διπλωματική αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης
Περιοδεία στην Αφρική για τον ποντίφικα
«Η αμερικανική πυρηνική ομπρέλα παραμένει ο ύψιστος εγγυητής ασφάλειας για την Ευρώπη»
Η τρυφερή ανάρτηση στο instagram
Εξουδετερώθηκε ο δράστης - Έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του πριν την επίθεση
Η δωρεάν είσοδος στα εθνικά μουσεία και τις γκαλερί της χώρας είχε θεσπιστεί το 2001
Η στροφή στην τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί «αναταράξεις» στον τεχνολογικό κολοσσό
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους από τις 2 Μαρτίου
Το μήνυμα μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
Η σπάνια περίπτωση μιας γυναίκας που διέψευσε τις προγνώσεις των γιατρών
Το Ιράν ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»
Η ανακοίνωση της Τεχεράνης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε τη δημοσιοποίησή τους ήδη από τον Φεβρουάριο
Το κορίτσι που έγραφε μυθιστορήματα στα 9 της χρόνια, βγήκε από το σπίτι στα 25 της — και εξαφανίστηκε για πάντα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.