- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ρόντμαν: Ένας αγώνας μπάσκετ μπορεί να δώσει λύση στην Κορεατική
Ο εκκεντρικός πρώην αθλητής του NBA χαρακτηρίζει «άνθρωπο του 21ου αιώνα» τον Κιμ Γιονγκ-Ουν, ο οποίος θέλει να δώσει μεγαλύτερες ελευθερίες στους πολίτες
Οι εκατέρωθεν απειλές μεταξύ Βόρειας Κορέας και ΗΠΑ είναι απλώς «για το θεαθήναι» και «κανείς δεν έχει το δάχτυλο στο κουμπί» με τα πυρηνικά όπλα, διαβεβαίωσε το πρωί της Τρίτης ο Ντένις Ρόντμαν.
Έχοντας ήδη αυτοπροταθεί για τη θέση του ειδικού διαμεσολαβητή στην Κορεατική, ο πρώην καλαθοσφαιριστής και πρωταθλητής του NBA δηλώνει επιστήθιος φίλος του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων από το Πεκίνο, όπου βρίσκεται αναμένοντας ειδική άδεια για να μεταβεί για μια ακόμη φορά στην Πιονγκγιάνγκ, εξέφρασε την ελπίδα να αποκλιμακωθεί η ένταση στις διμερείς σχέσεις. Όπως είπε, μια καλή αρχή θα ήταν ένας αγώνας καλαθοσφαίρισης στην πρωτεύουσα της Κίνας μεταξύ παικτών από τη Βόρεια Κορέα και πολιτών από τη νήσο Γκουάμ (αμερικανικό έδαφος στον Ειρηνικό Ωκεανό που ο Κιμ απειλεί να βομβαρδίσει).
«Μια τέτοια συνάντηση θα αποδείκνυε ότι δεν υπάρχει μίσος μεταξύ των δύο κρατών» πρόσθεσε ο Ρόντμαν.
«Τους αρέσει να ελέγχουν»
«Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ-Ουν είναι «άτομα ίδιας ιδιοσυγκρασίας, που τους αρέσει να ελέγχουν», προσθέτοντας ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης είναι «ένας άνθρωπος του 21ου αιώνα» που θέλει να αλλάξει τη χώρα του και να την κάνει περισσότερο ελεύθερη.
«Είναι αναγκασμένος, όμως, να ακολουθεί τον δρόμο που έχουν χαράξει τύραννοι, όπως ο πατέρας (Κιμ Γιονγκ-Ιλ) και ο παππούς του (Κιμ Ιλ-σονγκ)» πρόσθεσε ο πρώην καλαθοσφαιριστής.
«Μάλλον θα ήθελε να κάνει πιο πολλά θετικά πράγματα, όμως η δομή του συστήματος δεν του το επιτρέπει. Θα ήθελε να κάνει την αλλαγή που θα επιτρέψει στον λαό του να είναι πιο ελεύθερος» κατέληξε.
Σε προηγούμενα ταξίδια του στη Βόρεια Κορέα ο Ντένις Ρόντμαν είχε παίξει μπάσκετ με τον Κιμ Γιονγκ-Ουν, είχαν καπνίσει πούρα μαζί και είχαν πολλές εγκάρδιες συζητήσεις, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, και το οποίο έχει αποτυπωθεί στον φωτογραφικό φακό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για το μακελειό στην Κρακοβία
Μια εβδομάδα ήταν αρκετή για να έρθουν τα πάνω κάτω στον πλανήτη
Αλκοόλ, καφρίλες και σεξιστικές αστεία άνοιξαν τον δρόμο για κατά συρροή βιαστές όπως ο Μπραντ
Σε ποια περίπτωση θα διεξαχθούν νέες εκλογές
Για «τρομοκρατική ενέργεια» κάνει λόγο η κυβέρνηση, ακροδεξιών πεποιθήσεων ο 24χρονος
Σκληραίνει τη στάση του μετά την εκλογική ήττα – Αναβαθμίζει τον Στίβεν Μίλερ
Από τη στιγμή που θα λάβει την εντολή, θα έχει στη διάθεσή του 28 ημέρες για να σχηματίσει νέα κυβέρνηση
Οι 6 μαχητές που θέλει στο πλευρό του
Σουβλάκι, τζατζίκι και ελιές στο βάθρο της παγκόσμιας γαστρονομίας
Για «υποστηρικτές της τρομοκρατίας», κάνει λόγο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Δύο αστυνομικοί μεταξύ των τραυματιών, ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση
Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο πρόεδρος των ΗΠΑ την επέπληξε για την απώλεια και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου
Νέος γύρος κινητοποιήσεων ενόψει της συνάντησης συνδικάτων – κυβέρνησης
Φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανό να αυξηθεί
Ανοίγει ο δρόμος για την αύξηση της παραγωγής του Cybercab
Ο ύποπτος είχε εισέλθει παράνομα στις ΗΠΑ το 2024
«Θα μπορούσε να είχε σωθεί»: Αγανάκτηση από την οικογένειά του
Οι αντιδράσεις από τους Δημοκρατικούς και το πρώτο μήνυμα
Πώς σχολιάζουν τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών διπλωματικές πηγές
Σε ποιες χώρες οι εργαζόμενοι μπορούν να αγνοούν τους εργοδότες τους μετά το ωράριο εργασίας;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.