- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ντένις Ρόντμαν προς Τραμπ: Στείλε με στη Βόρεια Κορέα να σου βρω λύση (εικόνες)
Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής και φίλος του Κιμ Γιονγκ-Ουν σε ρόλο ειδικού διαμεσολαβητή
Με το θερμόμετρο στην Κορεατική να έχει βαρέσει «κόκκινο», ο Ντένις Ρόντμαν στέλνει μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ να τον προτείνει ως ειδικό διαμεσολαβητή για να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει προκύψει με το πυρηνικό οπλοστάσιο και το βαλλιστικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.
Επιστήθιος φίλος του Κιμ Γιονγκ-ουν, ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής έχει επισκεφτεί αρκετές φορές κατά το παρελθόν την ασιατική χώρα και έχει άριστες σχέσεις με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, καθώς μοιράζονται την ίδια «τρέλα» (όπως είχε δηλώσει) για το άθλημα.
Σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε στο Πεκίνο, όπου βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες, κάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ να τον στείλει στην Πιονγκγιάνγκ με την ιδιότητα του ειδικού διαμεσολαβητή. Νωρίτερα, είχε γνωστοποιήσει τις αντιρρήσεις Αμερικανών αξιωματούχων μόλις έμαθαν ότι ετοιμάζεται να ταξιδέψει στη Βόρεια Κορέα.
«Βασικά μου είπαν ότι δεν είναι καλή εποχή τώρα» ανέφερε, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Guardian.
Ο κατάλληλος άνθρωπος
Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος την κατάλληλη στιγμή για να βρεθεί μια λύση και να ηρεμήσουν τα πνεύματα στις σχέσεις Ουάσινγκτον-Πιονγκγιάνγκ.
«Αν μπορέσω να ξαναπάω εκεί, θα με δείτε να του μιλάω, να καθόμαστε μαζί και να τρώμε, να πίνουμε ένα ποτήρι κρασί, να γελάω, να κάνω τα δικά μου. Υποθέτω ότι τα πράγματα θα ηρεμήσουν λίγο και όλοι θα μπορέσουν να χαλαρώσουν» εξήγησε ο 56χρονος πρώην αθλητής και πρωταθλητής NBA.
Από την 1η Σεπτεμβρίου έχει τεθεί σε ισχύ απαγόρευση που προβλέπει ότι κάτοχοι αμερικανικών διαβατηρίων δεν μπορούν να ταξιδεύουν ση Βόρεια Κορέα. Αφορμή αποτέλεσε ο θάνατος του Οτο Γουάρμπιερ, Αμερικανού φοιτητή που βρισκόταν υπό κράτηση για έναν χρόνο από τις βορειοκορεατικές αρχές.
«Από την πρώτη ημέρα προσπαθώ να πω στον Ντόναλντ (Τραμπ) να μιλήσει μαζί μου. Θα σου πω εγώ τι θέλει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ο Στρατάρχης (σ.σ. έτσι αποκαλεί τον Κιμ Γιονγκ-Ουν). Δεν είναι καν κάτι πολύ» συμπλήρωσε, αποφεύγοντας -πάντως- να αποκαλύψει τι επιδιώκει με την προκλητική του συμπεριφορά ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας.
Ο Ντένις Ρόντμαν επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Πιονγκγιάνγκ το 2013. Έκτοτε, έχει πραγματοποιήσει τέσσερις φορές ακόμη το ίδιο ταξίδι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ψήφισμα καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν στην περιοχή και καλεί την Τεχεράνη να τις σταματήσει άμεσα
Τηλεφωνική επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν με τον πρόεδρο Αούν και στήριξη της ΕΕ στον λαό του Λιβάνου
Βρετανική βόμβα 250 κιλών εντοπίστηκε στον Έλβα - Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης στο κέντρο της πόλης
Κλιμάκωση στη σύγκρουση Ισραήλ–Λιβάνου μετά από μαζική επίθεση ρουκετών της Χεζμπολάχ
«Η Ρωσία μπορεί να στείλει στρατό στο Ιράν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Μακρόν κάλεσε τη Χεζμπολάχ να παραδώσει τα όπλα
Καμία ανησυχία για ενδεχόμενες επιθέσεις στο έδαφός μας, δηλώνει ο Τραμπ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Πανηγύρι με τις φωτογραφίες του ζευγαριού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.