- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ελβετικό ξενοδοχείο προς Εβραίους πελάτες: Παρακαλώ πλυθείτε πριν μπείτε στην πισίνα (εικόνα)
Έξαλλοι οι τουρίστες από το Ισραήλ με την πρωτοφανή ανακοίνωση
Οργή και προβληματισμό προκάλεσε η ανακοίνωση στο ξενοδοχείο «Aparthaus Paradies», στο τουριστικό θέρετρο Αρόζα, στις ελβετικές Άλπεις, με την οποία καλούνται οι «Εβραίοι πελάτες» να κάνουν ντους πριν χρησιμοποιήσουν την πισίνα.
Η ανάρτηση ενός ενοχλημένου πελάτη στο Facebook ήταν αρκετή για να φθάσει το θέμα σε επίπεδο διμερών σχέσεων, με το Τελ Αβίβ να ζητά εξηγήσεις από τους υπευθύνους της τουριστικής εγκατάστασης και τις ελβετικές αρχές.
«Προς τους Εβραίους πελάτες μας: Παρακαλώ κάντε ντους πριν πάτε για κολύμβηση αλλά και μετά. Αν δεν τηρήσετε τους κανόνες, θα αναγκαστώ να κλείσω την πισίνα για εσάς».

Σύμφωνα με τους Times of Israel, μια ανάλογη ανακοίνωση είχε τοποθετηθεί σε ένα ψυγείο: «Προς τους Εβραίους επισκέπτες μας: Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο ψυγείο μόνον τις κάτωθι ώρες: 10-11 π.μ. και 04.30-05.30 μ.μ. Ελπίζω να κατανοείτε ότι το προσωπικό μας δεν θέλει να ενοχλείται όλη την ώρα».
Το περιστατικό προκάλεσε οργή στο Ισραήλ, με την υφυπουργό Εξωτερικών Τζίπι Χοτοβελι να κάνει λόγο για «αντισημιτική ενέργεια του χειρίστου είδους». Από τη μεριά της, πάντως, η μάνατζερ του ξενοδοχείου Ρουθ Τόμαν τόνισε ότι πρόκειται για παρεξήγηση. Όπως είπε, κάποιοι επισκέπτες διαμαρτυρήθηκαν επειδή ορισμένοι πελάτες από το Ισραήλ χρησιμοποιούσαν απευθείας την πισίνα χωρίς να κάνουν ντους.
«Θα έπρεπε να είχα απευθυνθεί γενικά σε όλους τους πελάτες» σχολίασε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εξετάζονται επιλογές όπως η ενίσχυση συνεργασίας με χώρες προέλευσης και η καταπολέμηση των διακινητών
Οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο επηρεάζουν την εξέλιξη των εχθροπραξιών
Ο βασιλιάς παρότι βρισκόταν στον χώρο την ώρα του τραγικού περιστατικού, ενημερώθηκε αργότερα
Ποιος είναι ο στόχος του και τι τον ανησυχεί;
Γιατί οι αρχές αρνούνταν τόσα χρόνια την πρόσβαση σε ερευνητές
Η ατζέντα της συνάντησής του με τον Σι Τζινπίνγκ
Ο Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος, Έλληνας πρέσβης στην Ουκρανία, μετά τη νέα ρωσική επίθεση στο Κίεβο, περιέγραψε εικόνες καταστροφής και έκανε λόγο για «τρομοκρατία κατά αμάχων»
Γιατί το Κυπριακό δεν καθορίζει την ψήφο στις βουλευτικές εκλογές της χώρας
Ήταν πλέον τυφλός, δεν άκουγε, φορούσε πάνες και περνούσε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας κοιμισμένος
Kακοδικία για τρίτη φορά στη Νέα Υόρκη
Δίκη περί της πατρότητας της ιστορικής φωτογραφίας
Με βάση τα υπάρχοντα γεωλογικά μοντέλα, το νησί θα έπρεπε σταδιακά να έχει υποχωρήσει
Είχε παγιδευτεί επί 29 μέρες σε αβαθή νερά στη Βαλτική - Φαινόταν αποπροσανατολισμένη και άρρωστη
Αποκάλυψε ότι υποστήριζε τον πρόεδρο εδώ και χρόνια αλλά απέφευγε να το εκφράσει δημόσια
Τοξικότητα οξυγόνου το επικρατέστερο σενάριο για τον θάνατο των καταδυτών
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη απάντηση
Η κινεζική πλευρά έκανε λόγο για νέο πλαίσιο «στρατηγικής σταθερότητας»
Συμφωνία 36 χωρών και ΕΕ για την εκδίκαση των εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία
Πώς η έρημος γίνεται η νέα παγκόσμια εμπορική αρτηρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.