- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Σχεδόν 100.000 μετανάστες επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους
Τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης για το 2016
Συνολικά, μέσα στο 2016, επέστρεψαν στις πατρίδες τους μέσω των προγραμμάτων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) 98.403 μετανάστες, που δεν διέθεταν νομιμοποιητικά έγγραφα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΟΜ, της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τη μετανάστευση, ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 41% σε σχέση με το 2015, οπότε και 69.540 μετανάστες έλαβαν στήριξη για εθελούσια επιστροφή και επανένταξη στις χώρες καταγωγής τους. Οι επωφελούμενοι για το 2016 επέστρεψαν από 110 χώρες σε 161 χώρες καταγωγής.
Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, το 1/3 των επωφελούμενων ήταν γυναίκες και περίπου το 25% ήταν παιδιά. Από το σύνολο των επωφελουμένων, 1.235 ήταν ασυνόδευτοι ανήλικοι, 995 ήταν ιατρικά περιστατικά και 895 ταυτοποιήθηκαν ως θύματα trafficking.
Η Γερμανία παραμένει στην κορυφή της λίστας των χωρών με τις περισσότερες εθελούσιες επιστροφές, βοηθώντας 54.000 άτομα. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ελλάδα με 6.153 επωφελούμενους και στην τρίτη η Αυστρία με 4.812.
Η Αλβανία βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τις χώρες υποδοχής εθελούσιων επιστροφών με 17.976 επωφελούμενους, ακολουθεί το Ιράκ με 12.776 και το Αφγανιστάν 7.102.
Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση ΕΔΩ
Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε για τη δράση του ΔΟΜ στην Ελλάδα, όπως την περιέγραψε στην Athens Voice ο επικεφαλής του Οργανισμού στη χώρα μας Δανιήλ Εσδράς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού μπροστά σε άδεια έδρανα εν όψει των εκλογών στο Ισραήλ
Στο πλευρό της 87χρονης γυναίκας διαδηλωτές
Πόσα μπορεί κανείς άραγε να περιμένει από έναν οργανισμό χωρίς καμία ουσιαστική ισχύ στην εποχή της πολυκρίσης;
Τα μυστικά της επιτυχίας και τη φιλοσοφία της ζωής του μοιράστηκε ο χολιγουντιανός σταρ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα επιτύχει τους στόχους της «ανεξαρτήτως συνθηκών»
«Θα μπορούσατε να είστε εσείς η επόμενη Μαρικάρμεν», έγραφαν τα πανό
Οι διαδηλωτές ζητούν τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών ακυρώθηκαν και οι συναυλίες του Βρετανού Εντ Σίραν
Η αμερικανική κυβέρνηση έχει δηλώσει ανοιχτά ότι στόχος της είναι η αλλαγή κυβέρνησης στην Αβάνα
Οι επόμενες εκλογές στην Ισπανία προβλέπονται το αργότερο για τον Αύγουστο του 2027
Νέα επιχείρηση βομβαρδισμών στο Ιράν μετά τις ενδιάμεσες εκλογές
Περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι παρακολούθησαν τη λειτουργία του ποντίφικα
Ολοκληρώθηκε η σύνοδος κορυφής ανάμεσα στον Σι Τζινπίνγκ και τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Χάρι και η Μέγκαν επέστρεψαν στη Βρετανία τον περασμένο μήνα, έπειτα από έξι χρόνια διαμονής στις ΗΠΑ
Η στεγαστική επισφάλεια των ηλικιωμένων που αναδεικνύεται σε νέα πρόκληση για τις ευρωπαϊκές πολιτικές κοινωνικής προστασίας
Ο συνιδρυτής της Microsoft τάσσεται κατά της «αυτορρύθμισης»
Με κοινή ψήφο AfD και CDU
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.