- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Οι αρνητικές δηλώσεις του Κύπριου προέδρου κ. Νίκου Αναστασιάδη και του Ελλαδίτη πρωθυπουργού κ. Νίκου Κοτζιά δείχνουν το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις πενταμερείς συνομιλίες που γίνονται στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας για το Κυπριακό, προοιωνιζόμενες −πιθανότατα− το επερχόμενο αδιέξοδο.
Λεπτομερέστερα, ο κ. Αναστασιάδης χτες Δευτέρα βράδυ είπε: «Μακάρι να μπορούσα να σας πω ότι τα πράγματα είναι όπως θα θέλαμε να ήταν» (Σ.Σ. μετρημένη απογοήτευση). Αναφερόταν στη συζήτηση για το κεφάλαια της ασφάλειας και των εγγυήσεων.
Νωρίτερα ο κ. Κοτζιάς είχε επικρίνει τον ειδικό σύμβουλο του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Έσπεν Μπαρθ Άιντε, που είχε προτείνει να συμμετάσχουν στις συζητήσεις οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας: Βλέπω «κάποιους που δεν θέλουν να κάνουν τη διαπραγμάτευση πάνω στις δύο συνθήκες, εγγυήσεων και στρατευμάτων, και βιάζονται, είτε γιατί δυσκολεύονται να κάνουν τη διαπραγμάτευση, είτε γιατί δεν θέλουν να κάνουν τη διαπραγμάτευση επί του συγκεκριμένου, είτε γιατί θέλουν να φέρουν τους πρωθυπουργούς ενώπιον τετελεσμένων, είτε για να σφραγίσουν ότι δεν έγινε μέχρι το τέλος διαπραγμάτευση. Αυτή η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνει. Η ελληνική πλευρά επιμένει, θέλει, επιδιώκει και εργάζεται σε υπάρχοντα, πραγματικά αποτελέσματα και λύση πάνω στο Κυπριακό» (Σ.Σ. αμετροεπείς δηλώσεις).
Η διάσκεψη συνεχίζεται σήμερα Τρίτη.
Στη φωτογραφία οι κ. Αναστασιάδης, Ακιντζί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
1,8 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν τη βασική εισοδηματική στήριξη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.