- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τραμπ ανακοίνωσε την ακύρωση της συμφωνίας Ουάσιγκτον και Αβάνας
«Τώρα που είμαι πρόεδρος, η Αμερική δεν θα μείνει σιωπηλή και θα καταδικάσει τα εγκλήματα του καθεστώτος Κάστρο»
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα την ακύρωση – με άμεση ισχύ – της συμφωνίας στην οποία είχαν καταλήξει Ουάσιγκτον και Αβάνα στα τέλη του 2014 που στόχευε την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων ΗΠΑ και Κούβας, με τον Ρεπουμπλικάνο μεγιστάνα να καταδικάζει το «βάρβαρο» καθεστώς του Κάστρο.
Με ομιλία που εκφώνησε στο Μαϊάμι ο πρόεδρος Τραμπ υποστήριξε ότι η «φρικτή» και «λανθασμένη» συμφωνία, όπως την χαρακτήρισε, που πέτυχε ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα «δεν βοηθά τους Κουβανούς και κάνει πλουσιότερο το καθεστώς».
«Με άμεση ισχύ, ακυρώνω την άδικη συμφωνία που υπέγραψε με την Κούβα η προηγούμενη κυβέρνηση», δήλωσε ο Αμερικανός ηγέτης, υποσχόμενος την επίτευξη μιας «καλύτερης συμφωνίας» για τους Κουβανούς και τις ΗΠΑ.
«Τώρα που είμαι πρόεδρος, η Αμερική δεν θα μείνει σιωπηλή και θα καταδικάσει τα εγκλήματα του καθεστώτος Κάστρο», τόνισε, μιλώντας για τα δεινά που οι Κουβανοί υφίστανται «για περίπου έξι δεκαετίες», σημειώνοντας: «Γνωρίζουμε τι συμβαίνει και θυμόμαστε τι συνέβη».
«Δεν πρόκειται να άρουμε τις κυρώσεις ενάντια στο καθεστώς της Κούβας πριν την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων», πρόσθεσε.
Ο Τραμπ έδωσε εντολή για αυστηρότερους περιορισμούς σε Αμερικανούς που ταξιδεύουν στην Κούβα και για την λήψη αυστηρών μέτρων για συμφωνίες που συνάπτουν αμερικανικές επιχειρήσεις με τον στρατό της Κούβας.
Εντούτοις, πολλές από τις αλλαγές του Ομπάμα στην πολιτική των ΗΠΑ προς την Αβάνα, διατηρούνται σε ισχύ, όπως το άνοιγμα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αβάνα, καθώς και οι εμπορικές απευθείας πτήσεις ΗΠΑ - Κούβας.
Η αμερικανική κυβέρνηση, όπως ανέφερε ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, δεν έχει καμία πρόθεση να «διαταράξει» τις υπάρχουσες επιχειρηµατικές δραστηριότητες, που έχουν συμφωνηθεί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Πανηγύρι με τις φωτογραφίες του ζευγαριού
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή από τις 28 Φεβρουαρίου
Τουλάχιστον δέκα τάνκερ έχουν γίνει στόχος ή έχουν αναφέρει επίθεση από την αρχή της σύρραξης
Στάθηκε τυχερός που επέζησε από την επίθεση της 28ης Φεβρουαρίου λέει ο πρέσβης του Ιράν στην Κύπρο
Το νέο εργαλείο αποκαλείται HODIO - ένα ακρωνύμιο στα ισπανικά για το «Αποτύπωμα Μίσους και Πόλωσης»
Όταν η επιθυμία για ανατροπή γίνεται εφιάλτης
Το πέρασμα είναι αρκετά βαθύ ώστε να το διασχίζουν τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου στον κόσμο
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ασταθής
Πώς ο πόλεμος στο Ιράν και η κρίση στη Μέση Ανατολή μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία της Μόσχας
«Όσοι θέλουν να δουν τον χαρακτήρα μας, ας κοιτάξουν την Κύπρο»
Συμφωνία, εκεχειρία, εξέγερση ή αποχώρηση των ΗΠΑ
Η νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει τη Μεσσίνα της Σικελίας
Επιτήδειοι χρησιμοποιούν λογότυπα μεγάλων ΜΜΕ, όπως το Euronews, παραποιώντας αυθεντικά βίντεο
Οι πληροφορίες από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες
Οι αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του προκαλούν μαζικές ακυρώσεις συνεργασιών
Περίπου 635 εκατομμύρια δολάρια εκτιμάται η περιουσία του μέχρι τη στιγμή του θανάτου του
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Δείτε βίντεο από το σημείο της τραγωδίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.