- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Νέα βίντεο-ντοκουμέντο: Η επίθεση στους οπαδούς του Ολυμπιακού
Οπαδός των ερυθρόλευκων έδωσε την μπλούζα του σε Τούρκους για να γλυτώσει το ξύλο
AKILLI OLACAKSINIZ !!! #Fener4Glory #Fenerbahçe #Olympiakos #İstanbul pic.twitter.com/L3Ksb5WZ6X
— Burak Kale (@buraak_kale) May 19, 2017
Άλλοι δύο Έλληνες οπαδοί του Ολυμπιακού δέχτηκαν επίθεση στην περιοχή Σερίνεβλερ της Κωνσταντινούπολης κοντά στο στάδιο όπου θα γίνει ο αγώνας του Ολυμπιακού.
Οι οπαδοί δέχτηκαν κλωτσιές και μπουνιές και τελικά τους γλίτωσαν Τούρκοι πολίτες που βρίσκονταν εκεί. Οι Έλληνες συνοδεύτηκαν μέχρι την είσοδο του σταδίου Σινάν Ερντέμ, όπου θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας. Νωρίτερα υπήρξε συμπλοκή και στην Ιστικλάλ στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης στο Ταξίμ με τραυματισμό πέντε οπαδών του Ολυμπιακού.
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού δέχτηκαν επίθεση ενώ είχαν ανάψει δάδες και φώναζαν συνθήματα για την Κωνσταντινούπολη.
Έξι Έλληνες με ελαφρά τραύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και μετά απολύθηκαν. Κατά την απόλυσή τους από το νοσοκομείο συνελήφθηκαν από την αστυνομία και μεταφέρθηκαν για ανάκριση.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ: Επίθεση δέχτηκαν δεκαπέντε Έλληνες φίλαθλοι του Ολυμπιακού στην κεντρική οδό, Ιστικλάλ Τζαντεσί, της Κωνσταντινούπολης που ενώνει την πλατεία Ταξίμ με τον Βόσπορο.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένες πληροφορίες τραυματίες είναι πέντε Έλληνες, εκ των οποίων ο ένας μαχαιρώθηκε στο πόδι, ενώ ο άλλος φέρει τραυματισμό στο πρόσωπο.
Αμφότεροι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της Πόλης, αλλά δεν διατρέχουν κίνδυνο. Συγκεκριμένα, 15 Έλληνες φίλαθλοι που αφίχθησαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη έκαναν τη βόλτα τους κοντά στην πλατεία Ταξίμ, αφού πρώτα είχαν κάνει check in στο ξενοδοχείο τους.
Ξαφνικά, ένας Τούρκος άναψε καπνογόνο φωνάζοντας στα Αγγλικά «Εδώ είναι Κωνσταντινούπολη». Τότε, περίπου 20 Τούρκοι βγήκαν από μαγαζιά τρέχοντας και άρχισαν να κυνηγούν τους Έλληνες φιλάθλους φωνάζοντας ρυθμικά «Istanbul». Ακολούθησε «μάχη» και ξυλοδαρμός, με τις συμπλοκές να διακόπτουν άνδρες της μυστικής αστυνομίας της Τουρκίας οι οποίοι ήταν παρόντες και οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψη πέντε Τούρκων οπαδών.
Σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία, πρόκειται για φιλάθλους της Φενερμπαχτσέ οι οποίοι ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη από την πόλη Μάλτεπε (Bρύας) της Τουρκίας και δεν πρόκειται για οργανωμένο επεισόδιο από οργανωμένους οπαδούς της Φενερμπαχτσέ.
Σύμφωνα πάντα με την τουρκική αστυνομία, το αιματηρό αυτό επεισόδιο δεν αφορά θέματα Ελλάδας-Τουρκίας. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ,
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Πέντε Έλληνες τραυματίες από επεισόδια στην πλατεία Ταξίμ με οπαδούς της Φενέρμπαχτσε εκ των οποίων ο ένας τραυματίστηκε με μαχαίρι στο πόδι. Τέσσερις οπαδοί της Φενέρμπαχτσε έχουν συλληφθεί από την αστυνομία.
Ο καβγάς μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων ξεκίνησε στην Ιστικλάλ και κάποιοι οπαδοί επιτέθηκαν με πυροτεχνήματα. Ερασιτεχνική κάμερα κατέγραψε τα επεισόδια. Οι Έλληνες τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.