- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Αστυνομικός που εργαζόταν για χρόνια στη δίωξη ναρκωτικών προτείνει: Αποποινικοποιήστε τα
Το ενδιαφέρον επιχείρημά του - Τι υποστηρίζει αναφορικά με την ηρωίνη
Για 14 χρόνια, ένας μυστικός αστυνομικός, ο Neil Woods, ρίσκαρε τη ζωή του δουλεύοντας για τη δίωξη ναρκωτικών σε διάφορα μέρη της Βρετανίας -Λέστερ, Νότινχαμ και άλλα- και παρουσιαζόμενος ως χρήστης ηρωίνης και κρακ.
Ο ίδιος, παραχωρώντας συνέντευξη στον Independent, μίλησε μεταξύ άλλων για τις πιο ακραίες εμπειρίες που βίωσε στη δίωξη ναρκωτικών για πάνω από μία δεκαετία αλλά και για το λόγο που πιστεύει πως οι πολιτικοί πρέπει να αποποινικοποιήσουν τα ναρκωτικά.
Αναφορικά με τον τελευταίο λοιπόν, ο Woods -σύζυγος και πατέρας- τόνισε πως θεωρεί ότι ο πόλεμος ενάντια στα ναρκωτικά είναι μάταιος και πως η ποινικοποίησή τους δεν αποτελεί λύση.
Ο Woods υποστηρίζει πως θα πρέπει να πάρουμε την εξουσία μακριά από το οργανωμένο έγκλημα. Όπως ο ίδιος σημειώνει, η παράνομη αγορά ναρκωτικών στη Βρετανία αξίζει περίπου 7 δισεκατομμύρια λίρες.
Για να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο και να μειωθούν τα κέρδη του οργανωμένου εγκλήματος ο Woods, μεταξύ άλλων, ισχυρίζεται πως είναι επιτακτική ανάγκη να συνταγογραφείται πλέον η ηρωίνη. Η συνταγογράφηση, σύμφωνα με τον ίδιο, θα υπονομεύσει την εξουσία των ανθρώπων που ασχολούνται με τα ναρκωτικά και θα τους επιφέρει μεγάλη ζημία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η 45χρονη πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.