Κοσμος

Συνεδρίαση στο ΣΑ του ΟΗΕ με θέμα την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία

Αντικείμενο συζήτησης το πυραυλικό πλήγμα των ΗΠΑ εναντίον της Συρίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
348874-724045.jpg

Οι εκπρόσωποι των 15 χωρών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ξεκίνησαν τη συνεδρίασή τους με αντικείμενο συζήτησης το πυραυλικό πλήγμα των ΗΠΑ εναντίον της Συρίας, μετά τη φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα που εξαπέλυσε το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στην επαρχία Ιντλίμπ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 80 άνθρωποι.

Η συνεδρίαση αυτή διεξάγεται κατόπιν αιτήματος της Βολιβίας, η οποία θεωρεί ότι η εκτόξευση περίπου 60 αμερικανικών πυραύλων εναντίον αεροπορικής βάσης στη Συρία συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικών υποθέσεων του ΟΗΕ, Τζέφρι Φέλτμαν, είπε στο Συμβούλιο ότι απαιτείται να αναληφθεί άμεσα δράση για να προστατευθεί ο συριακός λαός αλλά οι όποιες ενέργειες θα πρέπει να βασίζονται "στις αρχές των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνούς δικαίου".

"Δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική προστασία αν επιτρέπεται στις εμπόλεμες πλευρές, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση, να δρουν ατιμώρητες και αν η συριακή κυβέρνηση συνεχίσει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα σε βάρος των ίδιων των πολιτών της" τόνισε ο Φέλτμαν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ