- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ: Εχθροί των Αμερικανών οι New York Times και τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα
Νέα επίθεση του προέδρου των ΗΠΑ στα ΜΜΕ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε για ακόμη μια φορά εναντίον των μέσων ενημέρωσης, χαρακτηρίζοντας με χθεσινοβραδινή του ανάρτηση στο twitter «εχθρούς των Αμερικανών» μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα και τους New York Times.
Λίγο μετά την άφιξή του στην Φλόριντα, όπου θα περάσει το Σαββατοκύριακο στην πολυτελή κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο, ο Αμερικανός πρόεδρος κατέφυγε στο αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να επιτεθεί στον αγαπημένο του στόχο: Τα ΜΜΕ.
«Τα παραπλανητικά ΜΜΕ (New York Times, NBC, ABC, CBS, CNN) δεν είναι δικοί μου εχθροί, αλλά εχθροί των Αμερικανών», έγραψε, χρησιμοποιώντας ξανά τον όρο «παραπλανητικά μέσα ενημέρωσης», (fake news media) τον οποίο έχει εισάγει στην καθομιλουμένη στις ΗΠΑ.
Λίγα λεπτά νωρίτερα ο Τραμπ είχε προβεί σε μια αρχική ανάρτηση, στην οποία δεν αναφερόταν στους τηλεοπτικούς σταθμούς CBS and ABC, μιλώντας για «αηδιαστικά» μέσα ενημέρωσης. Διέγραψε γρήγορα το αρχικό του μήνυμα πριν αναρτήσει ένα νέο tweet συμπεριλαμβάνοντας και τους δύο επιπλέον «εχθρούς».
Δεν είναι ασυνήθιστο για Αμερικανούς προέδρους να επικρίνουν τα μέσα ενημέρωσης, αλλά το μένος που επιδεικνύει ο Τραμπ με τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις του στον Τύπο είναι πρωτοφανές.
Κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Ρεπουμπλικάνος είχε αναδείξει σε επίκεντρο του ενδιαφέροντος την αντιπαράθεση του εις βάρος του Τύπου, μιλώντας συχνά για «μεροληπτικούς» και «ανειλικρινείς» δημοσιογράφους.
Όμως και ο πρόεδρος Τραμπ, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο, συνέχισε να καταφέρεται ενάντια στους δημοσιογράφους.
Κατά την διάρκεια των 77 λεπτών που διήρκησε η συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε για «το επίπεδο της ατιμίας των ΜΜΕ» που «είναι εκτός ελέγχου», για την «ανεντιμότητα του Τύπου», για την οποία «εάν δεν μιλήσουμε, δεν θα προσφέρουμε καλές υπηρεσίες στον αμερικανικό λαό».
«Βρίσκομαι εδώ για να μεταφέρω το μήνυμα μου στους πολίτες…καθώς πολλοί δημοσιογράφοι στην χώρα μας δεν θα σας πουν την αλήθεια και δεν θα επιδείξουν στον σπουδαίο λαό αυτής της χώρας τον σεβασμό που του αξίζει», δήλωσε ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπόθεση που ξεκίνησε ως περιβαλλοντική διαμάχη εξελίσσεται σε πολιτικό πονοκέφαλο για την κυβέρνηση Ράμα
Οι αεροπορικές εταιρείες διατηρούν τις τιμές σε υψηλά επίπεδα
Οι πόλεις της μεταβιομηχανικής εποχής και πώς η Βρετανία έγινε φτωχή όσο η πολιτεία του Μισσισσιπή
Η γνωστή συνήθειά τους έγινε viral - Τι συμβαίνει όμως μέσα στο σπίτι του καθενός;
Η γυναίκα νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε κρίσιμη κατάσταση
Το χρονικό της υπόθεσης
Τα Ηνωμένα Έθνη υπολογίζουν ότι οι αγνοούμενοι είναι κάπου 50.000
Άγριο έγκλημα στην πολιτεία των ΗΠΑ
«Σήμερα, η ντροπή αλλάζει πλευρά», σχολίασε ένα από τα θύματα
Από το 1990 οι καύσωνες γίνονται συχνότεροι και παρατείνονται περισσότερο
Ο πρόεδρος της Γαλλίας υποδέχθηκε τον σουλτάνο του Ομάν, Χαϊθάμ μπιν Ταρίκ
2.500 κτίρια έχουν καταστραφεί, «τα περισσότερα εκ των οποίων ολοσχερώς»
Αποκαλύφθηκε η αιτία θανάτου της
Το 85% των θανάτων αφορά άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω, με σημαντική αύξηση θανάτων στο σπίτι
Ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί, καθώς κάποιοι τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση
Η σχέση της με τον πατέρα του δεν αναγνωρίστηκε δημόσια
Ενώ ο Πούτιν παραδέχθηκε για πρώτη φορά ελλείψεις στα καύσιμα
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις που να παραπέμπουν σε εξτρεμισμό
Στρατός, αστυνομία και άλλες υπηρεσίες ψάχνουν στα γειτονικά δάση για να εντοπίσουν τους μαθητές, ηλικίας 16-17 ετών
Η απογοήτευση των πολιτών είναι εμφανής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.