- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Δημοσίευμα-βόμβα: Ο Πούτιν στέλνει δωράκι στον Τραμπ τον Σνόουντεν
Αν ισχύει θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης 30 ετών
Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο πρώην συμβασιούχος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής που αποκάλυψε το εύρος της κατασκοπείας της σε βάρος ακόμη και συμμάχων της Ουάσινγκτον, έκρινε ότι το σενάριο κατά το οποίο η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο να τον παραδώσει στις αμερικανικές αρχές για να κάνει μια χάρη στον Ντόναλντ Τραμπ αποδεικνύει ότι ουδέποτε συνεργάστηκε με τις ρωσικές υπηρεσίες κατασκοπείας.
«Επιτέλους: ατράνταχτες αποδείξεις ότι ποτέ δεν συνεργάστηκα με τη ρωσική κατασκοπεία. Καμιά χώρα δεν παραδίνει σε άλλη κατασκόπους, καθώς οι υπόλοιποι θα φοβούνταν πως θα ακολουθήσουν», έγραψε ο Σνόουντεν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Χθες Παρασκευή το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News μετέδωσε, επικαλούμενο στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ τα οποία δεν κατονόμασε, ότι η ρωσική ηγεσία εξετάζει το ενδεχόμενο να παραδώσει στις αμερικανικές αρχές τον Σνόουντεν, σαν ένα «δώρο» στον πρόεδρο Τραμπ. Ωστόσο το δίκτυο δεν παρουσίασε κάποιο στοιχείο που να υποστηρίζει τον ισχυρισμό αυτό.
Ο Σνόουντεν αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 30 ετών εάν δικαστεί και κριθεί ένοχος των κατηγοριών περί κατασκοπείας και κλοπής κυβερνητικής ιδιοκτησίας που τον βαρύνουν στις ΗΠΑ.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Ανατόλι Κουτσέρενα, ο δικηγόρος ο οποίος εκπροσωπεί τον Σνόουντεν, δήλωσε πως η Ρωσία δεν έχει λάβει αίτημα για την έκδοση του πληροφορικού πρώην συμβασιούχου της NSA και εξέφρασε την ελπίδα ότι η κυβέρνηση Τραμπ δεν θα προσαγάγει τον πελάτη του ενώπιον της ποινικής δικαιοσύνης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.