- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Ο Ντόναλντ Τραμπ έκλεισε το τηλέφωνο στον Αυστραλό πρωθυπουργό
Τι δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Washington Post, επεισοδιακή φαίνεται πως ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Μάλκολμ Τέρνμπουλ.
Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να έκλεισε το τηλέφωνο στον πρωθυπουργό ύστερα από μόλις 25 λεπτά επικοινωνίας και ενώ η προγραμματισμένη διάρκεια ήταν περίπου μία ώρα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Τραμπ άρχισε να φωνάζει και έκλεισε στα 25 λεπτά το τηλέφωνο, αφότου πρώτα χαρακτήρισε τη μεταξύ τους συνομιλία ως «το χειρότερο τηλεφώνημα» ύστερα από την επικοινωνία με Άνγκελα Μέρκελ και Βλαντιμίρ Πούτιν που είχε νωρίτερα. Μάλιστα, ο Τραμπ φέρεται να είπε στον Τέρνμπουλ πως «δεν είναι καλή μέρα φίλε», χρησιμοποιώντας χαρακτηριστικά τη λέξη “mate” που χρησιμοποιείται ευρέως στην Αυστραλία.
Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη τηλεφωνική επικοινωνία έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο με σκοπό οι δύο άνδρες να συζητήσουν το πώς το διάταγμα Τραμπ που απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ πολιτών από 7 μουσουλμανικές χώρες θα επηρεάσει τις σχέσεις ΗΠΑ – Αυστραλίας.
Το ρεπορτάζ αναφέρει επίσης πως ο Τραμπ επιτέθηκε στον Αυστραλό πρωθυπουργό κατηγορώντας τον, μεταξύ άλλων, και για τη συμφωνία για τους πρόσφυγες που υπέγραψε με τον Μπαράκ Ομπάμα, υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο η Αυστραλία στέλνει στις ΗΠΑ τους επόμενους «βομβιστές της Βοστώνης».
Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία που υπέγραψε ο Μπαράκ Ομπάμα θέλει τις ΗΠΑ να δέχονται 1.250 πρόσφυγες από τους χιλιάδες που είναι συγκεντρωμένοι στα κέντρα κράτησης της Αυστραλίας.
Χαρακτηριστικό είναι πως ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter του, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία: «Το πιστεύετε; Η διοίκηση Ομπάμα υπέγραψε να πάρει χιλιάδες παράνομους μετανάστες από την Αυστραλία. Γιατί; Θα μελετήσω αυτή την ηλίθια συμφωνία.»
Επισημαίνεται πως από την πλευρά του ο Μάλκολμ Τέρνμπουλ αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες του ρεπορτάζ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης
Όταν ο βιαστής της εμφανίστηκε ως ο τέλειος σύντροφος
«Η αφόρητη ταλαιπωρία του παιδιού ήταν εμφανής» αναφέρεται στην απόφαση
Πώς η ακρίβεια και ο πληθωρισμός αναβάλουν τον χωρισμό
Ο Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν τετραπλασίασε τις έδρες του στο Σώμα
Καμία δεν έμαθε για τον θάνατο της άλλης
«Κανείς δεν πιστεύει ότι η αυτορρύθμιση αρκεί» υποστήριξε
Ενώ τα δίδυμα ΗΠΑ vs Κίνα και ΗΠΑ vs Ιράν καλύπτουν τις φωτιές στη χειμαζόμενη Ουκρανία, ο πόλεμος φέρνει μεγάλη ακρίβεια
Ανεβαίνει η ένταση μεταξύ Τελ-Αβίβ και Άγκυρας
Η προσωρινή πρόεδρος Ροντρίγκεζ προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια των ΗΠΑ
Αιφνιδίασε τους πελάτες στο Ρέντμπεργκ στην πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή μετά την άνοδό του στον θρόνο
Αφορμή για τις διαδηλώσεις ήταν η έξωση της 87χρονης Μαρικάρμεν από το διαμέρισμά της
Ανοίγει ο δρόμος για τη διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών
Μόνο η διπλωματία μπορεί να οδηγήσει σε μια διευθέτηση της κρίσης, τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα δύο ζώα θα περάσουν τα επόμενα δέκα χρόνια σε έναν ζωολογικό κήπο στην Ατλάντα
Eκατοντάδες διαδηλωτές καταγγέλλουν την έξωση της 87χρονης
Η αστυνομία έχει χαρακτηρίσει την υπόθεση «μείζον περιστατικό»
«Αυτό που είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα ηθικό», δήλωσε ο ποντίφικας από τη Λούρδη
H ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού μπροστά σε άδεια έδρανα εν όψει των εκλογών στο Ισραήλ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.