Κοσμος

Διαδηλωτές κυνήγησαν το Μαδούρο με κατσαρόλες και τηγάνια

Σε φυγή από την οργή πολιτών τράπηκε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας (video) 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
323501-666165.jpg
EPA/MIRAFLORES PRESS

Η επίσκεψη που πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας σε περιοχή της χώρας πήρε άλλη τροπή όταν ήρθε αντιμέτωπος με εξαγριωμένους πολίτες, που αφού αντιλήφθηκαν την παρουσία του ξεκίνησαν την καταδίωξή κρατώντας κατσαρόλες στα χέρια και φωνάζοντας «πεινάμε».

Η δραματική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα έχει οξύνει τις αντιδράσεις των πολιτών, όπως φαίνεται και σε σκηνές από το συμβάν που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής και αναπαρήχθησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο επικρίνεται για τις σοβαρές ελλείψεις τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στη χώρα.

Οι αρχές της Βενεζουέλας συνέλαβαν τουλάχιστον 30 ανθρώπους στην νήσο Μαργαρίτα για τις αποδοκιμασίες εναντίον του Νικολάς Μαδούρο σύμφωνα με ακτιβιστές.

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν και φέρεται να κινηματογραφήθηκαν στην κοινότητα Βίλα Ρόσα της νήσου Μαργαρίτα την Παρασκευή το βράδυ, δείχνουν πλήθος κόσμου να κραδαίνει κατσαρόλες και τηγάνια, γιουχάροντας τον Μαδούρο, κατά την διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποιούσε για την επιθεώρηση κρατικών προγραμμάτων στέγασης.

Η κυβέρνηση δεν προέβη σε κάποιο αναλυτικό σχόλιο για το περιστατικό, αλλά ο υπουργός Εσωτερικών Λουίς Μαρκάνο δημοσίευσε ένα βίντεο στο Twitter, που δείχνει τον Μαδούρο να μοιράζει φιλιά, να σηκώνει την γροθιά του και να επευφημείται κατά την επίσκεψη του στην νήσο.

«Όσα δεν είδατε από τα βίντεο που παραποίησαν μέλη της ακροδεξιάς» έγραψε ο Μαρκάνο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ