- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Snowzilla: 19 νεκροί από την επέλαση του χιονιά στις ΗΠΑ (εικόνες)
68 εκατοστά το χιόνι στη Νέα Υόρκη
Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, εξαιτίας της χιονοθύελλας Τζόνας, που σαρώνει τις περιοχές, τα τελευταία εικοσιτετράωρα.
Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα, λόγω των καιρικών συνθηκών στο Αρκάνσας, τη Βόρεια Καρολίνα, το Κεντάκι, το Οχάιο, το Τενεσί και τη Βιρτζίνια. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο Μέριλαντ και τρεις στην πόλη της Νέας Υόρκης, ενώ φτυάριζαν το χιόνι. Δύο έχασαν τη ζωή τους από υποθερμία στη Βιρτζίνια, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Η χιονοθύελλα Τζόνας με την επονομασία «Snowzilla», από τη λέξη «snow», χιόνι, και το όνομα του κινηματογραφικού τέρατος Gondzilla, είναι η δεύτερη σε συγκέντρωση χιονιού στην ιστορία της Νέας Υόρκης, καθώς μέχρι χθες το μεσημέρι είχαν πέσει 68 εκατοστά, λίγο λιγότερο από το ρεκόρ του 2006, ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία Είναι επίσης από τις μεγαλύτερες που έχουν πλήξει ποτέ την Ουάσινγκτον.
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως έκαναν και οι κυβερνήτες άλλων 10 πολιτειών. Επέβαλε επίσης απαγόρευση σε όλες τις μετακινήσεις στους δρόμους της περιοχής της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λονγκ Άιλαντ, με εξαίρεση τα οχήματα των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας, από το απόγευμα του Σαββάτου έως σήμερα στις 7 π.μ. (τοπική ώρα), οπότε και θα επαναλειτουργήσουν όλες οι γέφυρες και οι σήραγγες που οδηγούν στην πόλη από το Νιού Τζέρζι.
Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται και στην Ουάσινγκτον, όπου οι αρχές υποχρεώθηκαν να κλείσουν μέχρι σήμερα το πρωί δρόμους, γέφυρες και σήραγγες που οδηγούν στη Νέα Υόρκη. Η υπηρεσία δημόσιων συγκοινωνιών της Ουάσινγκτον αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία των δημόσιων μέσων μεταφοράς για ολόκληρη τη σημερινή ημέρα. «Αναμένουμε συνεχείς ισχυρούς ανέμους σε όλη την περιοχή, με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι πολύ περιορισμένη», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η δήμαρχος της Ουάσινγκτον Μάριελ Μπόουζερ. Μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ, η United Airlines, ανακοίνωσε ότι ακύρωσε όλες τις πτήσεις της από και προς την περιοχή της Ουάσινγκτον, έως τη Δευτέρα. Περισσότερες από 5.100 πτήσεις ματαιώθηκαν χθες, Σάββατο, και άλλες 3.300 ματαιώθηκαν σήμερα, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware.com.








ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ιστορική μνήμη των συμβόλων ενός κόσμου που – κάπου – υπάρχει ακόμα
«Οι βασικοί θεσμοί δεν λειτουργούν», λέει ο Ντρόζντιακ για την Αμερική του Τραμπ
Eίχε κλείσει το 2024 έπειτα από περισσότερες από 23.000 καταγγελίες για εγκληματικές δραστηριότητες
Η Ελλάδα απάντησε στον ΟΗΕ ότι ο όρος «Τουρκικά Στενά» δεν υφίσταται βάσει των διεθνών συνθηκών
Συζήτηση 90 λεπτών με εστίαση σε εκεχειρία στην Ουκρανία, Μέση Ανατολή και ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα
Εκρηκτική κατάθεση για το OpenAI
Ο Μουχούζι Καϊνερουγκάμπα δηλώνει 14% Έλληνας και ανακοίνωσε επίσκεψη στην Ελλάδα
Δεν ήταν, πάντως, η πρώτη φορά που βρέθηκε στο επίκεντρο για αντίστοιχο «ολίσθημα»
Τι υποστηρίζουν οι εισαγγελείς ότι σημαίνει η ανάρτηση «86-47» που σχημάτισε με κοχύλια
Το Πεντάγωνο και το Πολεμικό Ναυτικό απορρίπτουν τις καταγγελίες
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα χρήματα δόθηκαν για την προσωπική του ασφάλεια
Έχει δεμένα πάνω του όπλα, μαχαίρια και πυρομαχικά
Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα με call centers στα Τίρανα - Συλλήψεις και κατασχέσεις
Ο Σουλτάν Κοσέν μιλά για τους καθημερινούς πόνους και το όνειρό του να περπατήσει ξανά ελεύθερα
Mε αφορμή το περιστατικό στο δείπνο του Λευκού Οίκου
Η φάλαινα εξόκειλε στα παράλια της Γερμανίας - Η υγεία του θηλαστικού επιδεινώθηκε καθώς προσάραζε επανειλημμένα σε ρηχά νερά
Βίντεο καταγράφει στοχευμένη επίθεση σε εβραϊκή περιοχή, δύο τραυματίες σε σταθερή κατάσταση
Πολιτική και γκολφ συναντιούνται στο Doral
Νέα ένταση στις διμερείς σχέσεις
Νέα ρύθμιση ενισχύει ισότητα και εκπροσώπηση - Δυνατότητα εκχώρησης ψήφου σε συναδέλφους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.