- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ταυτοποιήθηκε ο καμικάζι του Σεν Ντενί στο Παρίσι
Ο 25χρονος Βελγομαροκινός Σάκιμπ Άκρου είχε συμμετάσχει στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου
Ταυτοποιήθηκε ο καμικάζι ο οποίος ανατινάχθηκε την 18η Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια της εφόδου της αστυνομίας σε διαμέρισμα του Σεν Ντενί, βόρεια του Παρισιού, μερικές ημέρες μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, Πρόκειται για τον 25χρονο Βελγομαροκινό Σάκιμπ Άκρου, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο εισαγγελέας που έχει τεθεί επικεφαλής των ερευνών για τις επιθέσεις.
Ο Σάκιμπ Άκρου γεννήθηκε την 27η Αυγούστου 1990 στο Βέλγιο και η ταυτότητά του επαληθεύτηκε χάρη στη σύγκριση γενετικού του υλικού με υλικό που είχε ληφθεί από τη μητέρα του, διευκρίνισε ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολέν σε ανακοίνωσή του.
Οι ερευνητές θεωρούν ότι ο καμικάζι είχε συμμετάσχει στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου σε καφέ και εστιατόρια του Παρισιού μαζί με τον φερόμενο ως εγκέφαλο των επιθέσεων Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο οποίος επίσης σκοτώθηκε στην έφοδο στο Σεν Ντενί.
Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί οι οκτώ από τους δέκα δράστες των επιθέσεων, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους και είχαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλοι 350 και πλέον. Πρόκειται για τον Αμπαούντ, τους Μπραχίμ Αμπντεσλάμ και Σάκιμπ Άκρου, που πήραν μέρος στις επιθέσεις εναντίον εστιατορίων και μπαρ, τους Όμαρ Μοστεφάι, Σάμι Αμιμούρ και Φουάντ Μοχάμεντ-Άγκαντ, που είχαν πάρει μέρος στην επίθεση στο συναυλιακό χώρο Μπατακλάν, και τον Μπιλάλ Χάντφι, που ανατινάχθηκε στο Σταντ ντε Φρανς. Ο Σαλά Αμπντεσλάμ, που φέρεται να μετέφερε με αυτοκίνητο την ομάδα των καμικάζι στο Σταντ ντε Φρανς, καταζητείται.
Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, οι άλλοι δύο καμικάζι του Σταντ ντε Φρανς είχαν εισέλθει στην Ευρώπη την 4η Οκτωβρίου μέσω Λέρου, όπου αναμίχθηκαν με αιτούντες άσυλο, και είχαν πλαστά διαβατήρια με τα ονόματα Άχμαντ αλ Μοχάμαντ και Μοχάμαντ αλ Μαχμούντ. Η αληθινή τους ταυτότητα παραμένει άγνωστη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι ακριβείς συνθήκες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα
Παραδέχτηκε στη κοινοβουλευτική συζήτηση το λάθος διορισμό και την άγνοια ελέγχου ασφαλείας
Για απόπειρα εκβιασμού κάνει λόγο η εταιρεία
Έριξε το αυτοκίνητο της έξω από κλαμπ με πεζούς στο δρόμο
Το πάρκο Leinbach βρίσκεται κοντά στο Γυμνάσιο Thomas Jefferson
Η Ζιζέλ Πελικό ήταν μόνο η αρχή...
Υπό φυσιολογικές συνθήκες περνούν καθημερινά περίπου 130 πλοία
Υποχρεωτικός έλεγχος συμβατότητας με την ΕΕ πριν τη Βουλή - Κίνδυνος παγώματος κονδυλίων
Έκρηξη Τραμπ για κατάρριψη F-15, με συμβούλους να τον κρατούν εκτός κρίσιμων αποφάσεων
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο προσωπικής συνάντησης με την ηγεσία της Τεχεράνης
Κράτη της Ευρώπης αναπτύσσουν δικές τους πλατφόρμες επικοινωνίας – Ανησυχία για ασφάλεια και εξάρτηση
Παρά την κατάρρευση της ποινικής δίωξης – Ο ηθοποιός οδηγείται σε αστική διαδικασία
Καθησυχάζει η Επιτροπή για τις αερομεταφορές, παρά την ανησυχία για τη Μέση Ανατολή
Ποιες είναι οι τρεις πόλεις από τις οποίες ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα
Στο στόχαστρο των εισαγγελέων η διακίνηση υλικού παιδικής κακοποίησης, τα deepfakes και η άρνηση του Ολοκαυτώματος
Η ναυτική επιχείρηση της Ουάσιγκτον και οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία
Όταν θέλετε να μείνετε όρθιοι όλη τη νύχτα, αλλά να γλιτώσετε το hangover
Τι ανακοίνωσε η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Είχε μαζί της 55.000 πυροκροτητές βομβών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.