Κοσμος

Mohamed Lahouaiej Bouhlel: Το όνομα του μακελάρη της Νίκαιας (video)

«Μοναχικό» και «ήσυχο» τον χαρακτηρίζουν οι γείτονες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
133543-304129.jpg

Mohamed Lahouaiej Bouhlel είναι το όνομα που αναγράφεται στα χαρτιά ταυτοπροσωπίας του 31χρονου Γάλλου υπηκόου, κατοίκου Νίκαιας, με καταγωγή από την Τυνησία, που οδηγώντας ένα φορτηγό-ψυγείο κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την Ημέρα της Βαστίλης παρέσυρε στον θάνατο 84 ανθρώπους, εκ των οποίων τα 10 είναι παιδιά, και τραυμάτισε άλλους 150, με τους 18 να νοσηλεύονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με γείτονές του, με τους οποίους συνομίλησαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο 31χρονος ήταν «μοναχικός» και «ήσυχος», ενώ συνήθιζε να αφήνει στην είσοδο του διαμερίσματός του το ποδήλατό του. Επίσης, οδηγούσε κι ένα μικρό επαγγελματικό βαν.

Ο Σεμπαστιάν, ένοικος της τετραώροφης πολυκατοικίας όπου διέμενε ο Bouhlel ανέφερε ότι δεν έμοιαζε με ένα θρησκόληπτο άτομο και συχνά κυκλοφορούσε με σορτς και αρβύλες.

Μια άλλη γειτόνισσα, η Αλεξία αναφέρει ότι του είχε μιλήσει μια φορά, όταν κατά λάθος εκείνος είχε κόψει την παροχή ρεύματος, ενώ μια άλλη οικογένεια, που μένει στον πάνω από το διαμέρισμα του τρομοκράτη όροφο είπε ότι καμία φορά δεν ανταπέδιδε τον χαιρετισμό τους όταν συναντιόνταν στην είσοδο ή τις σκάλες.

Σύμφωνα με τη Le Figaro, ο δράστης ήταν γνωστός στις Αρχές για βίαιη συμπεριφορά, αλλά δεν θεωρείτο ύποπτος για τρομοκρατία. Υπενθυμίζεται πως η ίδια εφημερίδα μετέδωσε νωρίτερα, ότι το φορτηγό-ψυγείο με το οποίο ο δράστης πάτησε και παρέσυρε αθώους ανθρώπους, εκ των οποίων και 10 παιδιά, ενοικιάστηκε από γειτονικό δήμο, δύο ημέρες νωρίτερα της επίθεσης.

Δείτε τη στιγμή που οι αστυνομικοί εξουδετερώνουν τον 31χρονο:

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τους αγνοούμενους  

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την τρελή κούρσα του φορτηγού στη Promenade des Anglais μέσα από το γράφημα της ισπανικής εφημερίδας «El Pais»

Πατήστε ΕΔΩ κι ΕΔΩ για να δείτε βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τις πρώτες εικόνες φρίκης από την επίθεση

Τα πρώτα λεπτά μετά την επίθεση και οι σκηνές πανικού

Νίκαια, η επόμενη μέρα: Μάζευαν πτώματα μέχρι τις 8 το πρωί (video)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ