- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κέρι: O Άσαντ πρέπει να αποχωρήσει από την εξουσία
Νέο μήνυμα των ΗΠΑ στον πρόεδρο της Συρίας
O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ πρέπει να αποχωρήσει από την εξουσία, το χρονοδιάγραμμα ωστόσο της αποχώρησής του πρέπει να αποφασιστεί κατόπιν διαπραγματεύσεων.
Σε δηλώσεις που έκανε μετά τις συνομιλίες με το Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ, ο Τζον Κέρι προέτρεψε τη Ρωσία και το Ιράν να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους προκειμένου να πείσουν τον Άσαντ να διαπραγματευτεί.
Ο Τζον Κέρι σημείωσε πως επείγει να να επαναληφθούν οι προσπάθειες με στόχο την επίτευξη μιας πολιτικής διευθέτησης του πολέμου που διαρκεί ήδη 4 χρόνια και επιδεινώνει την προσφυγική κρίση στη Συρία.
«Πρέπει να εισέλθουμε σε διαπραγματεύσεις. Αυτό επιζητάμε και ελπίζουμε ότι η Ρωσία και το Ιράν, και άλλες χώρες που ασκούν επιρροή, θα βοηθήσουν να το καταφέρουμε αυτό, διότι αυτό εμποδίζει το να μπει ένα τέλος σε αυτήν την κρίση» σημείωσε.
«Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε. Άραγε ο Άσαντ είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί, να διαπραγματευτεί πραγματικά; Άραγε η Ρωσία είναι έτοιμη να τον πείσει να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων;» διερωτήθηκε ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ.
Ο Τζον Κέρι διευκρίνισε για την απομάκρυνση του Άσαντ πως «δεν χρειάζεται να γίνει σε μία ημέρα ή σε διάστημα ενός μήνα».
«Υπάρχει μια διαδικασία βάση της οποίας όλα τα μέρη πρέπει να συνεργαστούν για να υπάρχει μια συμφωνία για το πώς αυτό μπορεί να επιτευχθεί» εξήγησε.
ΦΩΤΟ: EPA/JIM LO SCALZO
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι επαφές συνεχίζονται μέσω των μυστικών υπηρεσιών
Τι υποστηρίζει η έκθεση της ισπανικής αστυνομίας
Πώς βγάζει χρήματα από τις ανασφάλειες των ανδρών της Gen Z
Φόβοι πως ο αριθμός θα αυξηθεί
Οι μαρτυρίες μητέρων από τουρκικά νοσοκομεία
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Η υπόσχεση που έδωσε στον γιατρό που την βοήθησε να κάνει άμβλωση
Οι ενδιάμεσες κάλπες θεωρούνται εξαιρετικά κρίσιμες
Ο «Cat in the Hat» έγινε viral για όλους τους λάθος λόγους
Τα σκανταλιάρικα τρωκτικά φαίνεται να παλεύουν και να χτυπιούνται κοντά στην κίτρινη γραμμή της αποβάθρας
Οι τολμηρές αποφάσεις, οι καινοτομίες, η γενναιότητα, τα λάθη
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Απελάσεις, αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική και ριζικές αλλαγές περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του κόμματος
Βιντεοσκόπησε το έγκλημα και το έστειλε στην πρώην του, πριν αυτοκτονήσει
Η ακτιβίστρια, φεμινίστρια και δημοσιογράφος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών
Ο Ρώσος πρόεδρος συνεχίζει να κατηγορεί το Κίεβο για «κρατική τρομοκρατία»
Βίντεο δείχνει τον Νταβούτογλου να κατηγορεί ευθέως την τουρκική κυβέρνηση για διαφθορά
Ο άνθρωπος που επινόησε τον όρο «multi-alignment» μιλά στην ATHENS VOICE για την Ουκρανία, την Ευρώπη, την τεχνητή νοημοσύνη και τη μετανάστευση
Πώς κατάφερε να τη βρει με τη βοήθεια τηλεοπτικής εκπομπής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.