- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αποθέωση από τη Marca: Ο Καρέτσας είναι ο Οδυσσέας που περίμεναν στην Ντόρτμουντ
Έχει ήδη ανεβάσει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών μετά τη μεταγραφή του από την Γκενκ
Αποθέωση από τη Marca: Ο Καρέτσας είναι ο Οδυσσέας που περίμεναν στην Ντόρτμουντ - Έχει ήδη ανεβάσει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών μετά τη μεταγραφή του από την Γκενκ
Ως «ο Οδυσσέας που περίμεναν στην Ντόρτμουντ» παρουσιάζει η ισπανική Marca τον Κωνσταντίνο Καρέτσα, ο οποίος έχει ήδη ανεβάσει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών μετά τη μεταγραφή του από την Γκενκ στην Μπορούσια.
Η γερμανική ομάδα έβγαλε από τα ταμεία της 30 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει δικό της τον 18χρονο Έλληνα, ο οποίος βρισκόταν στο στόχαστρο αρκετών μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Μίλαν, Τσέλσι, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν Μονάχου και Μονακό ήταν μεταξύ των ομάδων που είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για την περίπτωσή του. Το ποσό που δαπανήθηκε τον τοποθέτησε, μάλιστα, στην έκτη θέση της λίστας με τις ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία της Ντόρτμουντ.
Ο Καρέτσας δεν άργησε να δώσει μία πρώτη γεύση των δυνατοτήτων του. Στην παρθενική του εμφάνιση απέναντι στην Άρσεναλ κατάφερε να βρει δίχτυα με εντυπωσιακό τρόπο, επιβεβαιώνοντας με το… καλημέρα το πλούσιο ταλέντο που τον συνοδεύει. Η παρουσία του στην Ντόρτμουντ, ωστόσο, έχει και ξεχωριστή συναισθηματική αξία για τον ίδιο. Κατά την επίσημη παρουσίασή του είχε αποκαλύψει πως η συγκεκριμένη μεταγραφή αποτελούσε όνειρο από τα παιδικά του χρόνια. Την ίδια στιγμή, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε ξανά μία φωτογραφία του από το 2018, όταν, μόλις δέκα ετών τότε, είχε βρεθεί στις εξέδρες του Signal Iduna Park.
Οι άνθρωποι της Μπορούσια εμφανίζονται απόλυτα πεπεισμένοι για τις προοπτικές του νεαρού Έλληνα. Ο Λαρς Ρίκεν ανέφερε ότι ήδη από τις πρώτες επαφές είχε γίνει ξεκάθαρο πόσο πολύ ήθελε ο Καρέτσας να φορέσει τη φανέλα της Ντόρτμουντ. Παράλληλα, στον σύλλογο εκτιμούν ότι διαθέτει ακόμη μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και μπορούν να τον βοηθήσουν να εξελίξει ακόμη περισσότερο το παιχνίδι του. Οι εμφανίσεις του στο Βέλγιο αποτέλεσαν, άλλωστε, ένα από τα σημαντικότερα διαπιστευτήριά του. Ο 18χρονος ολοκλήρωσε μία εξαιρετική σεζόν με 11 ασίστ, επίδοση που τον έφερε στη δεύτερη θέση της σχετικής κατάταξης της Pro League, πίσω μόνο από τον Χρήστο Τζόλη.
Διαβάστε τη συνέχεια στο debut.gr
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έχει ήδη ανεβάσει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών μετά τη μεταγραφή του από την Γκενκ
Δείτε αναλυτικά την κατάταξη
Αναλυτικά οι αθλητικές μεταδόσεις
Οι επιστροφές που έχει ξεχωρίσει το NBA για την ερχόμενη σεζόν
Δείτε το συγκινητικό στιγμιότυπο
Συνεχίζει στο Conference League
Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός ξεπέρασε το σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα που τον υποχρέωσε
Και όλες τις ελληνικές συμμετοχές
Ο Τζόναθαν Μπουκαμπάκβα είχε αποκλειστεί για 20 χρόνια από τη FIFA το 2023 για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου
O 25χρονος Γάλλος βρίσκεται στο Νο78 της παγκόσμιας κατάταξης
Γράφει τη δική του ιστορία στον ελληνικό στίβο
Η μακροσκελής ανάρτηση μετά τον αποκλεισμό
Ο Αργεντινός ταξίδεψε με τη σύζυγο και τα παιδιά του στο Ροζάριο για το τελευταίο αντίο
Όσα έγιναν στην αναμέτρηση
Στην Κρήτη η πρώτη κούπα της χρονιάς
Το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στα αγωνίσματα κολύμβησης του 38ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υγρού στίβου
Ο 21χρονος κατέρριψε εκ νέου το πανελλήνιο ρεκόρ στα 200μ. ύπτιο με 1:53.81
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.