- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στον ουρανό του «Stade de France» η ελληνική σημαία απ’ την Σταματοπούλου και τον Τσαπατάκη
Για 12 μέρες, όλοι οι Έλληνες «αγκάλιασαν» την προσπάθεια των αθλητών
Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στον ουρανό του «Stade de France» η ελληνική σημαία απ’ την Σταματοπούλου και τον Τσαπατάκη
Οι 17οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής (8/9) και οι δύο σπουδαίοι Έλληνες κολυμβητές μας, η Χρυσή Παραολυμπιονίκης Αλεξάνδρα Σταματοπούλου κι ο Αργυρός Παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης σήκωσαν ψηλά στον ουρανό του Stade de France την ελληνική σημαία στην Τελετή Λήξης, η οποία συνοδεύτηκε από καταρρακτώδη βροχή.
Οι δύο Έλληνες πρωταθλητές που εκτός από τα τεράστια αθλητικά τους επιτεύγματα, δίδαξαν και ήθος στους Αγώνες, συνοδεύονταν από τους προπονητές τους, Μιχάλη Νικόπουλου και Χρυσάφη Βαγγελακάκη κι εκπροσώπησαν όλη την ελληνική αποστολή που ήταν από τις καλύτερες στην ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων και σίγουρα η πιο αγαπητή από όλες.
Άλλωστε για 12 μέρες, όλοι οι Έλληνες «αγκάλιασαν» την προσπάθεια, χάρηκαν, πανηγύρισαν, δάκρυσαν κι έμαθαν ότι η Ελλάδα διαθέτει πολύ μεγάλους αθλητές και αθλήτριες και στα Παραολυμπιακά αθλήματα.
Ο πρόεδρος του «Παρισιού 2024», Τόνι Εστανγκέ, γιόρτασε «ένα ιστορικό καλοκαίρι» όπως το αποκάλεσε, του οποίου «...η μνήμη θα μείνει χαραγμένη μέσα μας», κατά την τελετή λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων.
«Αυτό το καλοκαίρι που οι άνθρωποι μιλούσαν μεταξύ τους, αυτό το καλοκαίρι που η Γαλλία ήταν χαρούμενη, αυτό το καλοκαίρι, η Γαλλία είχε μια συνάντηση με την Ιστορία και απάντησε», πρόσθεσε συνέχισε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.
Η τελετή λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού άνοιξε την Κυριακή με έναν φόρο τιμής στον Johnny Hallyday, ο οποίος «συνόδεψε» όλο το Ολυμπιακό καλοκαίρι στο Παρίσι με μια συμφωνική εκδοχή του τραγουδιού του «Living for the Best» που ερμήνευσε η ανερχόμενη τραγουδίστρια Σάντα.
Η 31χρονη τραγουδίστρια, με ένα τεράστιο χακί και μαύρο φόρεμα με κουκούλα, έκανε αυτόν τον ροκ «ύμνο» προς τη ζωή να αντηχήσει στο Stade de France.
Ακολούθησε η επιτυχία «Que je t’aime» του Johnny Hallyday, ο οποίος πέθανε το 2017 σε ηλικία 74 ετών, προς τιμήν των 45.000 εθελοντές που κινητοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των Αγώνων.
Το τραγούδι είχε ήδη επιλεγεί για να συνοδεύσει τη γαλλική αποστολή κατά την Τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων στις 28 Αυγούστου στην Place de la Concorde.
You have supported us. You have guided us. A tribute to all the Paris 2024 volunteers ❤️💙💚#Paralympics | #Paris2024 pic.twitter.com/5wGstG2weq
— Paralympic Games (@Paralympics) September 8, 2024
Here they come!
— Paralympic Games (@Paralympics) September 8, 2024
The flags of 169 nations, including the Paralympic Refugee Team, make a grand entrance at the Paris 2024 Paralympics Closing Ceremony 🌎 #Paralympics | #Paris2024 pic.twitter.com/MXfMPs2ODt
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε κακή ημέρα η Ελληνίδα τενίστρια
Δύο παίκτες του Ολυμπιακού σε αυτήν
Τι είπε για την αγωνιστική του κατάσταση
Τι αναφέρθηκε στη δίκη της υπόθεσης
Με προβλήματα και καθυστερήσεις η διαδικασία εγγραφής
Η ανάρτησή του στο Instagram
Τι αποκάλυψε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης
Σφοδρές αντιδράσεις στην Ιταλία για σενάριο συμμετοχής χωρίς πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο
Προκρίθηκε στον 2ο γύρο του WTA 1000 στη Μαδρίτη - Ποιον θα αντιμετωπίσει
Νέα έντονη στιγμή για τον Έλληνα τενίστα
Θα καταφέρουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός να δώσουν το παρών;
Πότε έχει πρεμιέρα η Ελληνίδα τενίστρια
Νέα καριέρα για τον Έλληνα αστέρα
Τι σενάρια εξετάζονται
Πήρε το +6 και πάει στην Ισπανία για να σηκώσει το FIBA Europe Cup
Πότε ξεκινούν τα playoffs για τις ελληνικές ομάδες
Όλο και πιο κοντά το διαζύγιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.