Αθλητισμος

Τσιτσιπάς και Σάκκαρη θα αλλάξουν θέση στην παγκόσμια κατάταξη μετά το Australian Open

Ποια πιθανότητα να βρεθεί εκτός δεκάδας ο Έλληνας πρωταθλητής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς © EPA

Australian Open: Πού θα βρεθούν Τσιτσιπάς και Σάκκαρη στις παγκόσμιες κατατάξεις ανδρών και γυναικών

Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη θα δουν την θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη να αλλάζει μετά το Australian Open.

Συγκεκριμένα, η Μαρία Σάκκαρη θα παραμείνει σίγουρα στην 10άδα ενώ ο Στέφανος Τσιτσιπάς υπάρχει μόνο μία -ακραία- πιθανότητα να μην βρίσκεται εκεί κι αυτή είναι να πάρει τον τίτλο στη Μελβούρνη ο Κάμερον Νόρι. Και αυτό δεν είναι ιδιαίτερα ρεαλιστικό καθώς ο Νόρι θα πρέπει να κερδίσει κατά σειρά Ζβέρεβ και πιθανότατα Αλκαράθ, Μεντβέντεφ και Τζόκοβιτς.

Η Μαρία Σάκκαρη, λοιπόν, θα βρεθεί κατά πάσα πιθανότητα στο Νο.8 ενώ υπάρχει ένα σενάριο που θα την ρίξει στο Νο9 ή το Νο10. Στο Νο.10 θα πέσει αν πάρει τον τίτλο στη Μελβούρνη η Ελίνα Σβιτολίνα και φιναλίστ είναι η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα. Αν το πάρει η Κρεϊτσίκοβα θα είναι στο Νο9 η Σάκκαρη.

Στο Νο.9 θα πέσει αν η Κρεϊτσίκοβα ή η Ζενγκ είναι φιναλίστ στον τελικό. Υπάρχει και το σενάριο να είναι το ζευγάρι του τελικού οι δυο τους, επομένως και σε αυτή την περίπτωση, η Σάκκαρη θα πέσει στο Νο10. Να σημειωθεί πως δεν μπορούν να την προσπεράσουν και οι τρεις, αφού Σβιτολίνα και Ζενγκ πέφτουν η μία πάνω στην άλλη στα ημιτελικά, εφ’ όσον φτάσουν ως εκεί.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ