- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Aυστηροποιούνται οι περιορισμοί στους τρανς αθλητές του στίβου
Αποκλείονται αν έχουν περάσει αρσενική εφηβεία
Στίβος: Η World Athletics αυστηροποιεί τους περιορισμούς στους τρανς αθλητές
Η Ομοσπονδία Αθλητισμού (πρώην IAAF), απαγόρευσε στις τρανς αθλήτριες να αγωνίζονται στην κατηγορία γυναικών σε διεθνείς διοργανώσεις.
Ο πρόεδρος του οργανισμού Λόρδος Σεμπάστιαν Κόου, είπε ότι καμία τρανς αθλήτρια που είχε περάσει αρσενική εφηβεία, δεν θα επιτρέπεται να συμμετέχει σε αγώνες παγκόσμιας κατάταξης γυναικών από τις 31 Μαρτίου 2023.
Θα συσταθεί μια ομάδα εργασίας για τη διεξαγωγή περαιτέρω έρευνας σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές για την επιλεξιμότητα των τρανς ατόμων.
Ωστόσο, ο κ. Κόου τόνισε ότι «δεν λέμε όχι για πάντα». Ο Λόρδος πρόσθεσε ότι η απόφαση «καθοδηγείται από την πρωταρχική αρχή που είναι η προστασία της γυναικείας κατηγορίας.
Το συμβούλιο ψήφισε επίσης τη μείωση της μέγιστης ποσότητας τεστοστερόνης πλάσματος για αθλητές με Διαφορές στην Ανάπτυξη του Φύλου (DSD) στο μισό και συγκεκριμένα στα 2,5 νανογραμμομόρια ανά λίτρο από πέντε.
Οι αυστηρότεροι κανόνες θα επηρεάσουν αθλητές του DSD όπως η δύο φορές Ολυμπιονίκης στα 800μ., Κάστερ Σεμένια, η «ασημένια» Ολυμπιονίκης του 2020 στα 200μ. Κριστίν Μπομά, και η Φρανσίν Νιγιονσάμπα, η οποία τερμάτισε δεύτερη στα 800μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Κάρλος Αλκαράθ δεν θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Γαλλικό Όπεν τον επόμενο μήνα
Έκτο συνεχόμενο σε αντίστοιχη διοργάνωση για την Ελληνίδα αθλήτρια
Οι δηλώσεις του προπονητή της κρητικής ομάδας ενόψει του τελικού κυπέλλου
Οι δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ ενόψει του τελικού του κυπέλλου
Σε κακή ημέρα η Ελληνίδα τενίστρια
Δύο παίκτες του Ολυμπιακού σε αυτήν
Τι είπε για την αγωνιστική του κατάσταση
Τι αναφέρθηκε στη δίκη της υπόθεσης
Με προβλήματα και καθυστερήσεις η διαδικασία εγγραφής
Η ανάρτησή του στο Instagram
Τι αποκάλυψε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης
Σφοδρές αντιδράσεις στην Ιταλία για σενάριο συμμετοχής χωρίς πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο
Προκρίθηκε στον 2ο γύρο του WTA 1000 στη Μαδρίτη - Ποιον θα αντιμετωπίσει
Νέα έντονη στιγμή για τον Έλληνα τενίστα
Θα καταφέρουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός να δώσουν το παρών;
Πότε έχει πρεμιέρα η Ελληνίδα τενίστρια
Νέα καριέρα για τον Έλληνα αστέρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.