Αθλητισμος

Δολοφόνησαν τον ξάδερφο του πρωταθλητή μποξ, Τάισον Φιούρι - Η έκκληση στην βρετανική κυβέρνηση

Η ανάρτησή του στο Instagram

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Τάισον Φιούρι
O Τάισον Φιούρι © EPA

Με ανάρτησή του στο Instagram, ο Τάισον Φιούρι γνωστοποίησε πως ο 17χρονος ξάδερφός του μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου.

Ο πρωταθλητής βαρέων βαρών Τάισον Φιούρι κάλεσε τη βρετανική κυβέρνηση να λάβει αυστηρότερα μέτρα κατά της εγκληματικότητας με μαχαίρια, μετά τη δολοφονία του ξάδερφού του τα ξημερώματα της Κυριακής.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο ξάδελφος του Φιούρι, ο Rico Burton, 31 ετών, ήταν ένας από τους δύο ανθρώπους που δέχθηκαν επίθεση στο Μάντσεστερ. Ο Burton και ένα 17χρονο αγόρι υπέστησαν αμφότεροι μαχαιριές, με τον τελευταίο να παραμένει στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

"Ο ξάδερφός μου δολοφονήθηκε χθες το βράδυ, μαχαιρώθηκε στο λαιμό, αυτό γίνεται γελοίο οι ηλίθιοι κουβαλούν μαχαίρια", ανέφερε ο Φιούρι σε ανάρτησή του στο Instagram.

"Αυτό πρέπει να σταματήσει το συντομότερο δυνατό. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να φέρει υψηλότερες ποινές για τα εγκλήματα με μαχαίρια, είναι πανδημία και δεν ξέρεις πόσο άσχημα είναι μέχρι να συμβεί σε έναν από τους δικούς σου!

"Η ζωή είναι πολύ πολύτιμη και μπορεί να αφαιρεθεί πολύ γρήγορα απολαύστε κάθε στιγμή".

Η ανάρτηση του Φιούρι περιελάμβανε μια εικόνα που έγραφε "Σταματήστε το έγκλημα με μαχαίρι" και ένα hashtag που έλεγε "μόνο οι δειλοί κουβαλούν όπλα".

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, με τον επιθεωρητή Ben Ewart της αστυνομίας του Μάντσεστερ να δηλώνει σε συνέντευξη Τύπου ότι δύο άνδρες, ηλικίας 21 και 20 ετών, συνελήφθησαν για την "αυθόρμητη και απρογραμμάτιστη" επίθεση και παραμένουν υπό κράτηση.

Έκθεση της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας τον Ιούλιο ανέφερε ότι τα καταγεγραμμένα από την αστυνομία αδικήματα που αφορούν μαχαίρια ή αιχμηρά αντικείμενα (εγκλήματα με μαχαίρι) αυξήθηκαν κατά 10% σε 49.027 αδικήματα στην Αγγλία και την Ουαλία κατά τη διάρκεια του έτους έως τον Μάρτιο του 2022.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ