- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νάομι Οσάκα για Στέφανο Τσιτσιπά: Αυτός ο τύπος είναι τόσο αστείος
Αντιδράσεις στο τένις για την πρόταση του Έλληνα τενίστα
Η Ναόμι Οσάκα διαφωνεί με την πρόταση του Στέφανου Τσιτσιπά για αύξηση των σετ στα ματς των γυναικών.
Αντιδράσεις στον χώρο του τένις έχει προκαλέσει η δήλωση του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος πρότεινει τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες να παίζουν τα Grand Slam στα τρία νικητήρια σετ.
Η Ναόμι Οσάκα δεν συμφώνησε με τα λεγόμενα του Τσιτσιπά για αύξηση των σετ στα ματς των γυναικών και του απάντησε με το ερώτημα αν θα ήθελε εκείνος να παίξει παραπάνω.
«Θέλει αυτός να παίζει εννιά σετ; Αν προσπαθεί να αυξήσει τον δικό μου αγώνα θα αυξήσω κι εγώ τον δικό του (γέλια). Περίμενε. Ρωτήθηκε ή απλώς το ανέφερε;», τόνισε αρχικά ο τενίστρια από την Ιαπωνία.
Όταν ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι δεν υπήρξε σχετική ερώτηση προς τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα, η Οσάκα πρόσθεσε:
«Αυτός ο τύπος είναι τόσο αστείος. Νιώθω ότι αυτό θα άλλαζε τη δομή του τένις, ότι οι άνθρωποι θα αρχίσουν να κάνουν διαφορετικά πράγματα στο γυμναστήριο και τέτοια πράγματα. Θα χρειαστεί επίσης πολύς χρόνος για να εφαρμοστεί, αλλά επίσης ένας άνδρας μιλάει για ένα γυναικείο άθλημα, οπότε δεν νομίζω ότι η ιδέα του θα πραγματοποιηθεί».
Naomi Osaka was amused when told today in press about Stefanos Tsitsipas' suggestion that women could play best-of-five at Slams. pic.twitter.com/GQYFmq7qw2
— Ben Rothenberg (@BenRothenberg) March 28, 2022
Η Οσάκα δεν ήταν η μόνη τενίστρια που απάντησε στον Τσιτσιπά. Είχε προηγηθεί η Καρολίνα Πλίσκοβα, πρώην Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη των γυναικών.
Στην Τσέχα πρωταθλήτρια φαίνεται πως δεν άρεσε και πολύ η ιδέα του Τσιτσιπά, καθώς δημοσίευσε ένα screenshot από τη συνέντευξή του και χρησιμοποιώντας emojis έδειξε πως… έκλαψε από τα γέλια με την πρόταση του Έλληνα τενίστα.
Karo Pliskova reacts 🧠💡🤣🤣 pic.twitter.com/RRMbnsIgu4
— C Kristjánsdóttir ●🐊 (@CristinaNcl) March 26, 2022
Οι δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά για το γυναικείο τένις
«Δεν θέλω να προκαλέσω αντιδράσεις με αυτό που θα πω, ωστόσο πρέπει να τονίσω ότι υπάρχει ισότητα στα χρηματικά έπαθλα μεταξύ των ανδρών και των γυναικών -αλλά στις γυναίκες γίνονται ματς των 3 σετ και στους άνδρες των 5. Επιστημονική έρευνα αναφέρει πως οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια σε θέμα αντοχής. Δεν ξέρω. Ισως θα μπορούσαν να παίζουν πέντε σετ κι αυτές. Για τα γκραν σλαμ τουλάχιστον. Από την άλλη βέβαια, με 3 σετ στους άνδρες ίσως βλέπαμε μεγαλύτερη γκάμα νικητών στα Slams. Πιστεύω ότι οι τίτλοι θα ήταν εντελώς διαφορετικοί στους άνδρες αν είχαμε νικητή σε σύνολο τριών σετ», είχεδηλώσει ο Τσιτσιπάς.
Σημειώνεται ότι ο λόγος που θέλει ο Τσιτσιπάς να δει την αλλαγή αυτή είναι πως οι γυναίκες πληρώνονται το ίδιο με τους άνδρες, άρα θα πρέπει να ισχύουν ακριβώς οι ίδιοι κανόνες.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Ολυμπιονίκης του Ρίο πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση
Πλέον είναι κοντά στο να κατακτήσουν την κορυφή του έκτου ομίλου
Ένα άλμα ήταν αρκετό για να αποδείξει ξανά την ανωτερότητά του στο άλμα εις μήκος
Ο Σέρβος τεχνικός φαίνεται πως κοιτάζει ήδη λύσεις με αθλητικότητα και εμπειρία από υψηλό επίπεδο
Η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ ενεργοποίησε τη ρήτρα αποδέσμευσης που υπήρχε στο συμβόλαιο του Γάλλου σέντερ
Συμμετείχε σε τελική φάση Μουντιάλ μετά από 24 χρόνια με μεγάλες προσδοκίες
Μπορεί να δημιουργηθεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά δίδυμα του πρωταθλήματος με την απόκτησή του
Ο άλλοτε μέσος της Ρεάλ και νυν τεχνικός της Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε οδηγήθηκε στο χειρουργείο
Τι υποστηρίζει δημοσίευμα από τη Σερβία
Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ματέους Κούνια - Αγωνία για τον τραυματισμό του Ραφίνια
Ο Σαϊμπαρί σκόραρε μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης στέλνοντας τους Αφρικανούς στην κορυφή του 3ου ομίλου
Ιστορική νίκη με το γρηγορότερο γκολ της διοργάνωσης - Ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Η ανάρτηση του «δικεφάλου» στα social media για τον Ρουμάνο τεχνικό
Η πρώτη νίκη της σεζόν για τον Έλληνα Ολυμπιονίκη
Με αφορμή την εμφάνιση του στο εναρκτήριο ματς της Πορτογαλίας
Στον καλλιτεχνικό χώρο ο Έλληνας τενίστας είναι γνωστός με το ψευδώνυμο «Stiopkyn»
15 μέλη της αποστολής δεν έλαβαν την απαραίτητη άδεια εισόδου για να εισέλθουν σε αμερικανικό έδαφος
Μεξικό 1970: Το τελευταίο καλοκαίρι της ποδοσφαιρικής αθωότητας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.