- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Τομ Ντέιλι: Υπερήφανος που λέω ότι είμαι γκέι και Ολυμπιονίκης
Κατέκτησε το χρυσό που ονειρευόταν στην τέταρτη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς
Ο Βρετανός Τομ Ντέιλι έγινε χρυσός Ολυμπιονίκης στις καταδύσεις και στέλνει ένα δυνατό μήνυμα στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.
Νιώθει απίστευτα περήφανος που μπορεί να λέει ότι είναι ομοφυλόφιλος και επίσης ολυμπιονίκης, δηλώνει ο Βρετανός Τομ Ντέιλι και συμπληρώνει: « Όταν ήμουν νεότερος δεν πίστευα ότι θα μπορούσα ποτέ να πετύχω τίποτα λόγω του ποιος ήμουν. Το να είμαι ολυμπιονίκης, δείχνει απλά ότι μπορείς να πετύχεις τα πάντα» δήλωσε ο 27χρονος χρυσός Ολυμπιονίκης στο Τόκιο θέλοντας να στείλει ένα σαφές μήνυμα στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.
Έπειτα από τα χάλκινα μετάλλια που κέρδισε στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012 και του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, ήρθε η ώρα για τον Τομ Ντέιλι να ανέβη στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.
Μαζί με τον Μάτι Λι κατέκτησαν το χρυσό στις συγχρονισμένες καταδύσεις από βατήρα 10 μέτρων, νικώντας τους Κινέζους Κάο Γιουάν και Τσεν Αϊσέν.
Ωστόσο, μετά την εμφάνισή του στους Ολυμπιακούς του Ρίο ήταν εξαιρετικά απογοητευμένος. «Ο σύζυγός μου είπε ότι η ιστορία μου δεν τελειώνει εκεί και ότι το παιδί μας προοριζόταν να με δει να γίνομαι χρυσός Ολυμπιονίκης», δήλωσε.
«Έκανα coming out το 2013 και όταν ήμουν μικρότερος ένιωθα πάντα μόνος»
Ο Ντέιλι είναι παντρεμένος με τον παραγωγό Ντάστιν Λανς Μπλακ, με τον οποίο έχει αποκτήσει έναν γιο, τον Ρόμπι και δήλωσε πως στους Ολυμπιακούς του Τόκιο έχουν κάνει coming out περισσότεροι αθλητές.
«Έκανα coming out το 2013 και όταν ήμουν μικρότερος ένιωθα πάντα μόνος, διαφορετικός κι ότι δεν ταιριάζω πουθενά. Ένιωθα πως ποτέ δεν θα ήμουν αρκετά καλός για τον κόσμο. Ελπίζω ότι οποιοσδήποτε νέος ΛΟΑΤΚΙ εκεί έξω θα μπορέσει να δει ότι ανεξάρτητα του πόσο μόνος νιώθεις τώρα, δεν είσαι μόνος. Μπορείς να πετύχεις οτιδήποτε», δήλωσε ο Βρετανός πρωταθλητής.
Το μήνυμά του είχε ακόμη μεγαλύτερη σημασία αφού μιλούσε ανάμεσα σε Κινέζους και Ρώσους αθλητές, που κατέκτησαν το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο, καθώς ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου δεν είναι νόμιμος σε καμία από αυτές τις δύο χώρες.
Απαντώντας σε ερώτηση για τον γιο του, ο Ντέιλι δήλωσε πως πρόκειται για το «πιο εκπληκτικό ταξίδι», που του άλλαξε τη ζωή. «Ανυπομονώ να πάω να τους δω, τον σύζυγο και τον γιο μου, να τους πάρω μια μεγάλη αγκαλιά και να μπορέσω να γιορτάσω αυτό το υπέροχο ταξίδι», συμπλήρωσε.
Πληροφορίες από Guardian
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ποια βαθμολογική θέση βρίσκονται
Έχουν εξασφαλίσει και οι δύο την πρόκριση στην επόμενη φάση
Μετά τις νίκες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ και την ισοπαλία του Παναθηναϊκού
Τελευταία αγωνιστική οι πράσινοι αντιμετωπίζουν τη Ρόμα
Πλήρωσε την αφλογιστία του στο 4ο δεκάλεπτο
Βλέπει ακόμη και 8άδα η ομάδα του Λουτσέσκου
Χτίζει σερί νικών και ανεβαίνει στη βαθμολογία της Euroleague
Ο Αμερικανός σχολιαστής δεν δίστασε να ασκήσει κριτική και στο ρόστερ που πλαισιώνει τον Αντετοκούνμπο
Στους καλύτερους 11 της αγωνιστικής ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού
Η αήττητη Εθνική πόλο έτοιμη για τον μεγάλο ημιτελικό με την Ουγγαρία - Οι δηλώσεις του Θοδωρή Βλάχου και του αρχηγού Ντίνου Γενηδουνιά.
Αυτή τη στιγμή, καταλαμβάνει την 24η και τελευταία θέση που δίνει «χρυσό» εισιτήριο
Πώς ένας αγώνας ποδοσφαίρου αποκαλύπτει τις κοινωνικές μας αξίες και τη στάση μας απέναντι στους κανόνες
Τι δήλωσε ο Έλληνας τενίστας
Η νέα προσθήκη του «τριφυλλιού» επέλεξε να φορέσει τη φανέλα με τον αριθμό «10»
Ηττήθηκε ο Έλληνας τενίστας
Τι δήλωσε ο Έλληνας αστέρας των Μπακς
Ηττήθηκαν εντός έδρας από τους πρωταθλητές Θάντερ
Πού βρίσκεται ο Ολυμπιακός
Ήττα με 2-0 για τους «αετούς»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.