Αθλητισμος

Τα σενάρια του τελικού ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Πού και πώς μπορεί να γίνει η μάχη των «Δικεφάλων» στο Κύπελλο

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2019
© ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ / INTIME SPORTS

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας: Τα σενάρια για το πού και πώς θα διεξαχθεί ο αγώνας

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα συναντηθούν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο.Τόσο στον Βόλο το 2017 όσο και στο ΟΑΚΑ πέρυσι νικητές αναδείχθηκαν οι Θεσσαλονικείς, όμως αυτό που έχει μείνει περισσότερο στη μνήμη του κόσμου είναι τα έκτροπα.

Πρόπερσι ήταν η μάχη σώμα με σώμα οπαδών των δύο ομάδων στην πεζογέφυρα εντός του Πανθεσσαλικού, ενώ πριν από έναν χρόνο είχαν γίνει πολλά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, στα πέριξ του ΟΑΚΑ, αλλά και μέσα στο γήπεδο. Οπότε αυτό που μας απασχολεί περισσότερο και φέτος, δεν είναι ποιος θα πάρει το τρόπαιο, αλλά πώς θα γίνει να παρακολουθήσουμε επιτέλους έναν τελικό της προκοπής και να ασχοληθούμε μόνο με την μπάλα.

Καταρχάς, όλα δείχνουν πως τόπος διεξαγωγής θα είναι ξανά το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Αυτό που φοβούνται όλοι είναι η παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων. Έχουν ακουστεί πάμπολλα σενάρια αυτές τις μέρες, όπως ο… δανεισμός αναχαιτιστικού εξοπλισμού από το ΝΑΤΟ!

Δίχως τίποτα να είναι σίγουρο, το πιο πιθανό είναι ο τελικός να γίνει στο μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας και με την παρουσία κόσμου. Όμως, όχι όπως πέρυσι, που κάθε ομάδα πήρε σχεδόν 20.000 εισιτήρια. Αναμένεται να δοθούν λιγότερα, ώστε ο κόσμος να ελεγχθεί περισσότερο, που μοιραία όμως σημαίνει ότι οι ζώνες ασφαλείας θα είναι μεγαλύτερες από τις ζώνες με τους οπαδούς.

Στο μυαλό πολλών, παραμένει η ιδέα να γίνει το ματς με άδειες εξέδρες. Όπως το 2016 στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-1, που μέσα στο ΟΑΚΑ ήταν 200 άτομα. Και οι «επίσημοι» των δύο αντιπάλων με τις προσκλήσεις, ήταν οργανωμένοι οπαδοί τα καλύτερα… μπουμπούκια. Συν τοις άλλοις, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποτελούσε την –κάτι παραπάνω από- έμμεση αποδοχή της Πολιτείας ότι τρία χρόνια δεν κατάφερε τίποτα για να προστατεύσει τον αθλητισμό.

Κατά τα λοιπά, θεωρείται βέβαιος ο ορισμός ξένου διαιτητή και γίνονται ενέργειες να χρησιμοποιηθεί και το VAR, αφού δίχως αυτό κάθε φάση θα μπει στο μικροσκόπιο των δύο ΠΑΕ και θα αρχίσει πάλι νέος «πόλεμος».

Ανεξάρτητα με το τι συμβεί, πρέπει να παρθούν γρήγορα οι αποφάσεις και μακάρι να είναι οι σωστές. Ο τελικός έχει οριστεί για τις 11 Μαΐου, δηλαδή ουσιαστικά δύο εβδομάδες από σήμερα. Αν αναλογιστούμε ότι τώρα είμαστε στις διακοπές του Πάσχα κι έπεται Πρωτομαγιά, ο χρόνος που περισσεύει είναι ελάχιστος για γίνει σοβαρή δουλειά…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ