Αθλητισμος

Το κύπελλο των προέδρων

Σαββίδης εναντίον Μελισσανίδη για τρίτη συνεχή χρονιά προσθέτουν ένα ακόμη επεισόδιο στην ταραχώδη σχέση που έχει την μορφή λυκοφιλίας

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Melisanidis Savvidis.jpg

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Η ταραχώδης σχέση Δημήτρη Μελισσανίδη και Ιβάν Σαββίδη.

Κακώς - κάκιστα αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Ο τελικός, ο κάθε σχεδόν τελικός είναι κυρίως των προέδρων -λες και παίζουν αυτοί. Είτε σε περίπτωση νίκης είτε μετά από ήττα  σε ήττα, ο πρόεδρος είναι αυτός που κεφαλαιοποιεί τα μπράβο ή εισπράττει την κακή κριτική με τους προπονητές να περνούν σε δεύτερη μοίρα και τους ποδοσφαιριστές σε τρίτη.

Εδώ έχουμε τον τρίτο τελικό Σαββίδη - Μελισσανίδη. Στο όνομά τους «σφάχτηκαν» στην πεζογέφυρα, στο Πανθεσσαλικό του Βόλου πρόπερσι οι οπαδοί. Για το δικό τους πρεστίζ έπαιξαν πέρυσι ξύλο στη τάφρο του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας και στον χώρο του ΟΑΚΑ. Κι αυτοί ήταν που ζήτησαν φέτος να γίνει το ματς χωρίς κόσμο για να γλιτώσουν πιθανή αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς.

Η τρίτη λοιπόν «Μάχη των Ποντίων» που που μάχονται παράλληλα με το ματς, διεκδικώντας και την κηδεμονία του ελληνικού ποδοσφαίρου σε επίπεδο κέντρων αποφάσεων έχοντας τρίτο πόλο τον Μαρινάκη ο οποίος όμως τα τελευταία χρόνια μένει απέξω.

Οι δυο τους, στην αρχή ήταν φίλοι. Υπερτόνιζαν την ποντιακή τους τους καταγωγή, πήγαιναν μαζί στην Παναγία Σουμελά, αγκαλιάζονταν και  φιλιούνταν δημόσια, έτρωγαν σε κοινή θέα και συνωμοτούσαν κόντρα στον Ολυμπιακό, αρχικά με την βοήθεια του Αλαφούζου και του Παναθηναϊκού -στο τέλος μόνοι τους. Ώσπου πρόπερσι στον Βόλο ο ΠΑΟΚ νίκησε τη ΑΕΚ με 1-0 και γκολ οφσάιντ.

Το αποτέλεσμα ήταν να βγάλουν τα μαχαίρια, να τα ξαναβρούν λίγο μετά, να πάρουν μαζί την ΕΠΟ από τον Μαρινάκη «διορίζοντας» πρόεδρο τον ΠΑΟΚτσή Βαγγέλη Γραμμένο και τελικά να ξαναβγούν στις... πολεμίστρες, με αποκορύφωμα το περυσινό ματς πρωταθλήματος της Τούμπας με τον Σαββίδη να μπουκάρει κουμπουροφόρος και να διακόπτει το ματς επειδή ο διαιτητής ακύρωσε στην ομάδα του ένα γκολ. Η ΑΕΚ πήρε το ματς στα χαρτιά, πήρε και το πρωτάθλημα αλλά έχασε στον δεύτερο σερί τελικό του κυπέλλου.

Φέτος, πρωταθλητής κατεβαίνει ο ΠΑΟΚ και είναι η ΑΕΚ που θέλει να πατσίσει σηκώνοντας το κύπελλο. 

⚽️🏆 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1 Στιγμιότυπα, Δηλώσεις, Απονομή | Τελικός κυπέλλου Ελλάδας {6/5/2017}

⚽️ ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-2 Στιγμιότυπα & Απονομή | Τελικός κυπέλλου Ελλάδας {12.5.2018}

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ