Αθλητισμος

Αποθέωση για τον Μανού Τζινόμπιλι (video)

Αποσύρθηκε για πάντα η φανέλα με το 20 στο Σαν Αντόνιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
manu
Μανού Τζινόμπιλι/ ©TWITTER/ spurs

Ο αγώνας των Σαν Αντόνιο Σπερς με το Κλίβελαντ είχε τελειώσει (116-110), όμως κανείς από τους 18.500 θεατές στο AT&T Center δεν βιαζόταν να πάει σπίτι του.

Ήταν μια βραδιά που την περίμεναν πολύ καιρό οι φίλοι των Σπερς, αφού ο Μανού Τζινόμπιλι πέρασε στην μπασκετική αιωνιότητα.

Ήταν η τελετή απόσυρσης της φανέλας με το 20 στην πλάτη, που δεν θα ξαναφορέσει κανείς παίκτης του Σαν Αντόνιο. Η εμφάνιση του Αργεντινού παικταρά βρίσκεται πια στο ταβάνι του γηπέδου, ακριβώς δίπλα σε αυτή του Τιμ Ντάνκαν, ενώ στα επόμενα 2-3 χρόνια θα μπει μαζί τους και αυτή του Τόνι Πάρκερ, ο οποίος προς το παρόν συνεχίζει με τους Σάρλοτ Χόρνετς.

Αυτή η τριάδα, υπό την καθοδήγηση του Γκρεγκ Πόποβιτς κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα από το 2003 ως το 2014 και παρέδωσε μαθήματα μπάσκετ, ακόμη και στα… γεράματα.

Λίγους μήνες αφού αποχώρησε από την ενεργό δράση, ο Τζινόμπιλι στα 41 του έζησε βαθιά συγκινημένος τη δική του μεγάλη στιγμή, παρέα με τους παλιούς συνοδοιπόρους του, την οικογένειά του και τον κόσμο να τον αποθεώνει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ