Αθλητισμος

Ένας πιτσαϊόλο που ξέρει πολλά... κιλά μπάλα

Όλη η φίλαθλη Νάπολη τρώει στο μαγαζί του Ενρίκε Πόρτσιο

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
343007-713154.jpg

Αν θες να φας σωστή πίτσα θα πας στην Ιταλία. Ειδικά στη Νάπολη. Τι γίνεται όμως όταν ένας σωστός και τίμιος πιτσαϊόλο (αυτός που φτιάχνει την πίτσα, ντε...) είναι και φανατικός οπαδός του ποδοσφαίρου και της ομάδας της πόλης του; 

Μαουρίτσιο Σάρι, προπονητής Νάπολι

Μαουρίτσιο Σάρι, προπονητής Νάπολι

Ο Ενρίκο Πόρτσιο έχει καταφέρει να γίνει ατραξιόν στη Νάπολη, όχι μόνο για τις γευστικότατες πίτσες που δημιουργεί αλλά και για την έμπνευσή του. Με κάθε αφορμή που βρίσκει, δημιουργεί «συλλεκτικά κομμάτια» με θέμα το ποδόσφαιρο και την αγαπημένη του ομάδα. Έγινε τόσο διάσημος δε, που πριν από τρεις εβδομάδες κλήθηκε από εστιατόριο της Μαδρίτης να ετοιμάσει εκεί τις δημιουργίες του την παραμονή και την ημέρα του ματς της Ρεάλ με τη Νάπολι!

Πίτσα Ρεάλ-Νάπολι

Πίτσα Ρεάλ-Νάπολι

Σήμερα διεξάγεται η ρεβάνς και οι Ιταλοί πρέπει να ανατρέψουν το εις βάρος τους 3-1. Ο Πόρτσιο αγωνιά για την τύχη του ματς, θα είναι στο γήπεδο, αλλά ως εκείνη την ώρα θα έχει κονομήσει για μια ακόμη φορά, αφού το μαγαζί του θα είναι γεμάτο. 

Είναι στέκι τόσο για τους φίλους όσο και για τους παίκτες της Νάπολι. Αντί για τούρτες φτιάχνει... πίτσες στα γενέθλια των ποδοσφαιριστών που τον προτιμούν, ενώ στη γκάμα του έχει την πίτσα «Τσάμπιονς Λιγκ», «Ιγκουαϊν» (αυτή σταμάτησε να τη φτιάχνει όταν ο Αργεντινός πήγε στη Γιουβέντους), «Μαραντόνα» κ.λπ.

Πίτσα Μαραντόνα

Πίτσα Μαραντόνα

Ξεχωριστή στιγμή όταν έφτιαξε την πίτσα προς τιμήν του Τσίρο Εσπόζιτο. Αυτός ήταν ένας 26χρονος οπαδός της Νάπολι που σκοτώθηκε σε επεισόδια από οπαδούς της Ρόμα, στον τελικό Κυπέλλου Ιταλίας πριν από τρία χρόνια. 

Πήγαν οι γονείς του στο μαγαζί «Pizzeria Porzio» και αυτός έβαλε όλη του την τέχνη για να δημιουργήσει την πίτσα με το πρόσωπο του αδικοχαμένου νέου και το σλόγκαν «Ο Τσίρο ζει»... 

Με τους γονείς του Τσίρο Εσπόζιτο

Με τους γονείς του Τσίρο Εσπόζιτο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ