- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στους «8» η Γαλλία με υπογραφή Γκριεζμάν
2-1 την Ιρλανδία με δύο γκολ του επιθετικού της Ατλέτικο
Με «υπογραφή» Αντουάν Γκριεζμάν, η Γαλλία νίκησε για πρώτη φορά σε νοκ-άουτ αγώνα Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μετά το 2000 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του EURO 2016. Αν και βρέθηκαν να χάνουν μόλις στο 3ο λεπτό από πέναλτι του Μπρέιντι, οι οικοδεσπότες της διοργάνωσης επικράτησαν 2-1 της Ιρλανδίας στη Λιόν, για τη φάση των «16», με τον επιθετικό της Ατλέτικο να σκοράρει δύο φορές (58΄ και 61΄) και να κερδίζει την αποβολή του Ντάφι στο 66΄.
Σοκ για τους Γάλλους με το ξεκίνημα της αναμέτρησης, καθώς ο Πογκμπά έπεσε άτσαλα πάνω στον Λονγκ μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο Ριτσόλι καταλόγισε πέναλτι και ο Μπρέιντι, ακριβώς με τη συμπλήρωση δύο λεπτών αγώνα, άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το δεύτερο γρηγορότερο γκολ στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων.
Ένα σοκ που οι γηπεδούχοι έδειξαν να μην μπορούν να ξεπεράσουν, καθώς μάλιστα είχαν σε κακή μέρα όλα τα βασικά τους ατού. Η ιδέα να ψάχνουν με σέντρες το κεφάλι του Ζιρού αποδείχθηκε κακή, καθώς οι Ιρλανδοί αμυντικοί ήταν κυρίαρχοι στον αέρα, και οι «τρικολόρ» δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν αξιόλογες φάσεις, με εξαίρεση μία άστοχη κεφαλιά του Γκριεζμάν στο 8΄ και κάποια σουτ εκτός περιοχής που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Ράντολφ.
Η Ιρλανδία από την πλευρά της απείλησε στο 21΄ με σουτ του Μέρφι που έδιωξε ασταθώς ο Γιορίς και στο 41΄ με κεφαλιά του Ντάφι που πέρασε λίγο άουτ, για να φτάσουμε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου όταν, μετά από σύγχυση στην περιοχή του Ράντολφ, Παγέτ και Γκριζμάν βρέθηκαν διαδοχικά σε θέση βολής, αλλά τα σουτ που δοκίμασαν σταμάτησαν στα σώματα των αμυνομένων.
Ο Ντεσάμπ πέρασε στο ματς με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους τον Κομάν αντί του Καντέ και η εικόνα της Γαλλίας, που έπαιζε πια με τέσσερις επιθετικούς, βελτιώθηκε αισθητά. Στο 48΄ η κοντινή κεφαλιά του Κοσιελνί δεν βρήκε στόχο και στο 55΄ ο Ράντολφ έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ματουιντί, αλλά κάπου εκεί... σήμανε η ώρα του Αντουάν Γκριεζμάν.
Ο επιθετικός της Ατλέτικο εκμεταλλεύθηκε στο 58΄ την ωραία σέντρα του Σανιά από δεξιά, κινήθηκε γρήγορά και με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε και τρία λεπτά αργότερα ολοκλήρωσε τη γαλλική ανατροπή. Μετά από μακρινό γέμισμα ο Ζιρού πήρε την κεφαλιά-πάσα προς τον Γκριεζμάν, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Ράντολφ και δεν λάθεψε, λυτρώνοντας τους γηπεδούχους. Το ματς ουσιαστικά τελείωσε στο 66΄, όταν ο Γκριεζμάν έφυγε και πάλι πιο γρήγορα από τους αμυντικούς και ο Ντάφι τον ανέτρεψε από πίσω, στο ημικύκλιο της περιοχής.
Ο Ιρλανδός αμυντικός αποβλήθηκε δικαιολογημένα και, παρότι οι «τρικολόρ» δεν αξιοποίησαν το φάουλ, η αποστολή τους έγινε σαφώς ευκολότερη. Θα μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο γκολ, όμως το σουτ του Ζινιάκ στο 77΄ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, η προβολή του ίδιου στο 86΄ πέρασε μόλις άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Γκριεζμάν νικήθηκε από τον Ράντολφ.
Η Γαλλία πέρασε στον προημιτελικό της 3ης Ιουλίου, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Αγγλία-Ισλανδία, εκεί όμως ο Ντεσάμπ δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Καντέ και Ραμί που συμπλήρωσαν κάρτες.
Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)
Κίτρινες: Καντέ (χάνει τον προημιτελικό), Ραμί (χάνει τον προημιτελικό) - Κόουλμαν, Χέντρικ, Λονγκ
Κόκκινη: Ντάφι (66΄)
ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Εβρά, Σανιά, Ραμί, Κοσιελνί, Καντέ (46΄ Κομάν / 90+3΄ Σισοκό), Ματουιντί, Πογκμπά, Παγέτ, Γκριεζμάν, Ζιρού (73΄ Ζινιάκ)
ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Μάρτιν Ο΄Νιλ): Ράντολφ, Γουόρντ, Κόουλμαν, Κίοχ, Ντάφι, ΜακΚάρθι (72΄ Χούλαχαν), Χέντρικ, ΜακΚλιν (68΄ Ο΄Σέι), Μπρέιντι, Λονγκ, Μέρφι (65΄ Γουόλτερς)
φωτό: EPA/SERGEY DOLZHENKO
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Ολυμπιακός υπερασπίστηκε την έδρα του στον πρώτο τελικό της Greek Basketball League
Στάθηκε στην διαφορά που υπήρχε στις βολές
Εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο μοιράστηκαν οι βολές
Οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν με 82-76 του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ
Aπέδωσε την ήττα του Παναθηναϊκού κυρίως στα χαμένα σουτ
Έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών της GBL
Ο κορυφαίος Έλληνας επικοντιστής επιβεβαίωσε την εξαιρετική αγωνιστική του κατάσταση
Standing ovation για την 23χρονη μετά τη νίκη επί της επίσης Ουκρανής Σβιτολίνα
Πότε θα πραγματοποιηθεί η ειδική τελετή
Στην οικογένεια του Άρη ανήκει επίσημα ο Βασίλης Σπανούλης
O Κροάτης τεχνικός αποτελεί πλέον παρελθόν
Tα αουτσάιντερ και οι παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά
Ο «Αυτοκράτορας» θέλει να επιστρέψει στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ
Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα έχει και ελληνικό χρώμα, έστω κι αν η Εθνική δεν θα βρίσκεται στα γήπεδα των ΗΠΑ, του Καναδά και του Μεξικού
Τα προφίλ των χωρών, το πρόγραμμα και οι διασταυρώσεις
Η ώρα και το κανάλι μετάδοσης
Σε καυτή ατμόσφαιρα αναμένεται να διεξαχθούν οι πρώτοι εντός έδρας τελικοί
Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 9-7 του ΝΟΒ στον τέταρτο τελικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.