Αθλητισμος

Euro 2016: Προς αποβολή της Ρωσίας;

Συν κακή πορεία στο γήπεδο και απελάσεις οπαδών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
131177-297664.JPG

Έκτακτη συνεδρίαση ανακοίνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (UEFA), με θέμα την πιθανή αποβολή της Ρωσίας από το Euro 2016, που διεξάγεται στη Γαλλία.

Αιτία είναι ότι στη διάρκεια του χθεσινού αγώνα εναντίον της Σλοβακίας Ρώσοι φίλαθλοι άναψαν πολλά καπνογόνα, ιδίως όμως τα επεισόδια που δημιούργησαν οι ίδιοι μετά το παιχνίδι.

Η πιθανότητα του αποκλεισμού εδράζεται στο ότι η Ρωσία είχε τιμωρηθεί με αναστολή προχτές, για συγκρούσεις οπαδών της με Βρετανούς στη Μασαλία.

Ταυτόχρονα, απελάθηκαν ήδη από τη Γαλλία τέσσερις Ρώσοι χούλιγκαν, ένας τουλάχιστον από τους οποίους (ο κ. Αλεξάντρ Σπρίγκιν, δεξιά στην ...καλτ φωτογραφία) φέρεται να είναι νεοναζιστής και φανατικός υποστηρικτής του προέδρου Πούτιν.

Τέλος, για να συμπληρωθεί η αρνητική εικόνα, η εθνική ομάδα της χώρας, ακόμα κι αν συνεχίσει στη διοργάνωση, έχει μικρή πιθανότητα να περάσει από τα προκριματικά, καθώς της απομένει ένα μόνο ακόμα ματς (με την πρωτοπόρο  του ομίλου Ουαλία), ενώ   είναι τελευταία στη βαθμολογία με ένα μόνο βαθμό και αρνητικό συντελεστή τερμάτων [Η βαθμολογία: Ουαλία 3 (2-1 γκολ), Σλοβακία 3 (3-3) 3, Αγγλία 1 (1-1) και Ρωσία 1 (2-3].

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ